Create YOUiACT premiază tinerii creativi și inovativi

Premii-generoase-pentru-copii-i-tineri-care-ne-vor-nv-a-s-folosim-clamele-altfel-Cum-po-i-participa-la-concurs-51594-1542121392

70 de tineri din Chișinău, Cimișlia, Palanca (Ștefan Vodă), Dubăsarii Vechi, Grigoriopol, Soroca, Ungheni, Fălești, peste 20 de proiecte, 20 de reprezentanți ai partenerilor locali, șase speakeri internaționali au participat la Congresului Național YOUiACT.

Tinerii din aceste localități sunt finaliștii proiectului „create YOUiACT”, care s-a desfășurat în perioada septembrie-noiembrie în aceste regiuni și au oferit exchange campuri, mentorat internațional online și offline, concurs de idei de proiecte, traininguri, field trips etc. Ca rezultat, peste 200 de tineri au beneficiat de traininguri, iar în finală au ajuns doar 70.

Programul „create YOUiACT” a oferit tinerilor posibilitatea de a participa la programul de pre-accelerare a proiectelor sociale și cele antreprenoriale, prin acces la expertiza internațională și crearea de conexiuni cu impact la nivel local. Participanții au avut oportunitatea de a se conecta online și offline cu speakerii locali și internaționali, dar și cu alți colegi din alte localități, ceea ce le-a permis să deschidă ușa la mediul internațional, iar implicarea timpurie în comunitățile locale să poată susține un ecosistem și un mediu antreprenorial mai prietenos la nivel local pentru generația mai tânără. În timp ce creează un impact la nivel local, formează un viitor nou pentru ei aceștia pentru a deveni lideri în localitate, le oferă încredere și responsabilitate față de problemele locale și oportunitatea de a proiecta un nou viitor pentru comunitățile locale având o perspectivă mai largă din lecțiile învățate de la practicienii internaționali și contribuind la prosperitatea individuală și colectivă”, susține Olesea Fortuna, președinte GEN Moldova.

Participanții care au fost activi și implicați vor primi Diplomă de apreciere, în conformitate cu realizările înregistrate.
„create YOUiACT” este susținut de Ambasada SUA din Moldova. Partenerii „YOUiACT” – Friedrich Naumann Foundation, ASEM, Direecția Generală Educație Tineret și Sport Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente