13:17:41 18.04.2024
Stiri

Partidul „ȘOR”, despre evenimentele de la Torino: „Provocatori plătiți și câteva zeci de oameni mințiți de ei, au organizat o acțiune cu revendicări politice”

Partide/Comunicate 18.11.2018 17:36 Vizualizări1055 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR”, despre evenimentele de la Torino: „Provocatori plătiți și câteva zeci de oameni mințiți de ei, au organizat o acțiune cu revendicări politice” facebook


Partidele de dreapta divizează diaspora moldovenească de dragul intereselor lor politice, iar protestul de la Torino împotriva concertelor organizate de Centrul de Reprezentare și susținere a Concetățenilor din Bologna, în colaborare cu Partidul „ȘOR” ar fi eșuat, susține formațiunea condusă de Ilan Șor. La concertul de astăzi de la de la Torino, cu participarea Anastasiei Lazariuc și Gheorghe Țopa au venit sute de persoane, afirmă sursa citată.

„Liderii și patronii partidelor proeuropene de dreapta își trimit emisarii în Italia pentru a diviza diaspora moldovenească și a utiliza concetățenii în interese eminamente politice. Așa cum am atenționat și anterior, provocările și atacurile de la evenimentele organizate de Centrul de Susținere și Informare a concetățenilor de la Bologna sunt inspirate de anumite cercuri politice și cu interese politice din R. Moldova, dar și din afară. Acest lucru a fost astăzi confirmat în totalitate la Torino, unde provocatori plătiți și câteva zeci de oameni mințiți de ei, au organizat o acțiune de protest cu revendicări politice”, se arată în declarația Partidului „ȘOR”.

Potrivit declarației, principala țintă a atacului a fost concertul organizat pentru concetățenii care locuiesc la Torino.

„Încercând să pericliteze acțiunea, pe parcursul ultimelor săptămâni provocatorii au difuzat pe rețele de socializare amenințări și dezinformări. Folosindu-se de mijloace de informare în masă pe care le controlează, i-au persecutat pe cunoscuți artiști care evoluează pentru moldoveni pe scenele din orașe italiene. Dar să împiedice organizarea concertului mult-așteptat, așa și nu le-a reușit!”.

În declarație se mai spune că în ultimele săptămâni unii politicieni ar fi făcut eforturi mari pentru ca să nu mai aibă loc concertul de la Torino, dar „provocatorii și-au scos practic măștile și au scos la iveală adevăratele scopuri ale demersului lor”.

„E vorba de manipularea diasporei în scopuri politice și electorale, atragerea voturilor în favoarea stăpânilor lor politici. Încă o dată a devenit clar că forțele politice de dreapta, care își spun „proeuropene”, îi folosesc în mod cinic pe concetățenii nevoiți să trăiască și să lucreze peste hotare. În așa fel Sandu și Năstase s-au comportat cu concetățenii lor în toți acești ani. Diaspora noastră nu a primit de la ei nici ajutor nici respect. Iar atunci când echipa noastră a început să întreprindă acțiuni concrete și active de susținere a diasporei, a început să-i ajute pe oameni să revină acasă, a început să organizeze evenimente culturale - asupra noastră și a reprezentanților noștri, dar chiar și a concetățenilor care „au îndrăznit” să participe la acțiunile noastre, și-au „asmuțit câinii””.

Partidul „ȘOR” mai afirmă că nu va ceda în fața „acțiuni mizerabile ale provocatorilor”. „Și în continuare evenimentele pe care le vom organiza îi vor bucura pe concetățenii noștri, și în continuare îi vom ajuta, îi vom susține și vom avea grijă de ei. Nimeni nu are dreptul să umilească și să intimideze concetățenii, chiar dacă ei nu vor să fie implicați în jocurile politice murdare și cinice ale lui Năstase, Sandu și altor aventurieri politici ca ei. Îi chemăm pe toți concetățenii noștri la unitate, să nu cedeze în fața provocărilor politice și să nu devină jertfe ale manipulării unor politicieni iresponsabili”.

De menționat că și la concertul precedent, organizat la Veneția, au fost tentative de a bloca evenimentul. Totuși, formațiunea lui Ilan Șor a anunțat atunci că la concert au venit peste 300 de persoane.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md