08:24:16 16.04.2024
Stiri

Dodon, prezentat la mitingul socialiștilor drept „președintele FORMAL al PSRM”: 10 obiective ale partidului pentru alegerile parlamentare - „Istoria Moldovei”, interzicerea partidelor unioniste și asistență medicală gratuită

Partide/Comunicate 18.11.2018 16:46 Vizualizări1474 Autor: Ziarul National
Dodon, prezentat la mitingul socialiștilor drept „președintele FORMAL al PSRM”: 10 obiective ale partidului pentru alegerile parlamentare - „Istoria Moldovei”, interzicerea partidelor unioniste și asistență medicală gratuită


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a participat la „mitingul și marșul național de amploare” organizat de Partidul Socialiștilor (PSRM) în centrul Chișinăului.

Chiar dacă un comunicat de presă al socialiștilor anunță că la manifestație au participat „zeci de mii de oameni”, Poliția spune că au fost în jur de opt mii de persoane.



Șeful statului este prezentat de socialiști drept „liderul neformal al Partidului Socialiștilor”. Acesta a declarat la miting că, în 2019, se împlinesc „10 ani de când Moldova e guvernată de alianțele eurounioniste, ani în care țara a sărăcit, lumea a plecat, speranța de viață a oamenilor s-a redus”.




„În februarie, puterea în Republica Moldova se va schimba. Vine timpul nostru, al socialiștilor”, s-a arătat sigur Dodon.

Participanții la mitingul de astăzi al socialiștilor au adoptat „10 obiective prioritare” pe care PSRM se angajează să le implementeze în noul Parlament al R. Moldova:

„1. Majorarea salariului mediu pînă la 600 de euro, iar pensia medie – până la 300 euro. Vom micșora vârsta de pensionare și vom indexa pensiile cel puțin de două ori pe an.

2. Asistență medicală gratuită. Noi vom stopa complet închiderea spitalelor și a policlinicilor!

3. Învățământ de stat gratuit – de la învățământ preșcolar, pînă la cel superior. Noi vom opri închiderea școlilor și grădinițelor!

4. Nu vom permite lichidarea raioanelor și a primăriilor! Noi nu vom permite trecerea la județe și reforma administrativă în general.

5. Politică externă echilibrată. Noi vom restabili parteneriatul strategic cu Federația Rusă la toate nivelurile și vom obține statutul de membru deplin al Uniunii Economice Euroasiatice. Vom asigura o cooperare reciproc avantajoasă cu Uniunea Europeană

6. Neutralitate. Noi nu vom permite aderarea la NATO și vom realiza închiderea oficiului NATO din Chișinău.

7. Reîntregirea țării. Noi vom soluționa problema transnistreană, împreună cu liderii regiunii transnistrene și cu implicarea actorilor-garanți internaționali ai formatului.

8. Interzicerea partidelor și mișcărilor unioniste. Noi vom întoarce în școli disciplina „Istoria Moldovei”.

9. Protejarea valorilor tradiționale. Noi vom apăra Ortodoxia – religia noastră tradițională și vom pune capăt ideologiei antifamiliale în țara noastră!

10. Republică prezidențială, putere a poporului și statul de drept. Președintele ales de popor va forma guvernarea și puterea verticală executivă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md