Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO, VIDEO/ Proteste ale Diasporei…

FOTO VIDEO Proteste ale Diasporei din Italia: „Jos mafia! Miliardul înapoi! Șor cu Tauber la gunoi”

Câteva sute de persoane au participat la Torino, dar și în alte câteva orașe din Italia la protestul împotriva lui Ilan Șor și „a grupării sale banditești”. „Jos mafia! Miliardul înapoi! Șor cu Tauber la gunoi!” au scandat aceștia. Protestul a coincis cu un concert organizat de Partidul Șor la Torino, la care au evoluat Anastasia Lazariuc și Gheorghe Țopa. 

Mihail Druță, unul din organizatorii protestului a anunțat anterior că protestul din 18 noiembrie 2018 din Piața Castello de la Torino a devenit posibil grație autorizării Questurii de Torino, obținute de Larisa Cibotaru-Olărescu. La protest urmau să participe și delegați din comunitățile de cetățeni moldoveni din Milano, Parma și multe alte localități italiene. Însă, din cauza dinstanței mară, dar și din cauza faptului că multe persoane, în special, îngrijitoarele (badante), în ziua de duminică dispun doar de câteva ore de timp liber, comunitățile din Padova și Mestre-Veneția au organizat protestul în orașelele de reședință, autorizările de rigoare fiind obținute de Alexandru Marcinschi (Padova), Lidia Plop și Ion Plop (Mestre-Veneția). Organizatorii acestor proteste au făcut declarații de sprijin a protestului de la Torino.

Pe lângă scandările împotriva lui Ilan Șor sau Marinei Tauber, mai mulți oameni au scandat pentru Unirea R. Moldova cu România.