13:45:57 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Operațiune de amploare într-un caz de CONTRABANDĂ cu mărfuri de larg consum procurate de la Odesa și aduse ilegal prin Transnistria. A fost nevoie de implicarea BPDS „Fulger”

Anticorupție 16.11.2018 13:00 Vizualizări1537 Autor: Ziarul National
VIDEO // Operațiune de amploare într-un caz de CONTRABANDĂ cu mărfuri de larg consum procurate de la Odesa și aduse ilegal prin Transnistria. A fost nevoie de implicarea BPDS „Fulger”


Procurorii, în comun cu ofițerii subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, au desfășurat în ultimele trei zile o operațiune de amploare într-un caz de contrabandă - 17 percheziții, șapte persoane fiind reținute și ridicate mărfuri de larg consum în valoare de 3,5 milioane de lei.

Documentările privind activitatea ilegală a suspecților au durat circa trei luni, iar oamenii legii spun că au acumulat suficiente probe pentru incriminarea infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari.

Potrivit procurorilor, mărfurile erau procurate de la piața „KM7” din orașul Odesa, iar ulterior erau introduse în republică prin regiunea transnistreană, cu eludarea posturilor vamale interne de control. Astfel, s-a reușit stabilirea modalității de operare a învinuiților, a rutelor de deplasare, precum și a locurilor de aprovizionare, depozitare și comercializare a bunurilor de contrabandă.

Cinci membri ai grupării au fost reținuți în flagrant marți seara, pe 13 noiembrie, în rezultatul unei ambuscade organizate pe traseul Anenii Noi - Chișinău, cu suportul operațional al colaboratorilor BPDS „Fulger”. În două dintre mașinile percheziționate au fost găsite mai multe colete cu haine și încălțăminte introduse în republică prin contrabandă, iar celelalte trei mașini erau utilizate pe post de antemergătoare, cu scopul de a monitoriza traseul și de a semnala eventuale filtre de control.

Operațiunea a continuat cu percheziții în 17 locații. Au fost percheziționate atât domiciliile suspecților, cât și mai multe puncte comerciale din localitățile Chișinău, Bălți și Căușeni. În rezultatul perchezițiilor au fost depistate mai multe mărfuri de larg consum, preponderent încălțăminte, fără acte de proveniență. Descinderile s-au mai soldat și cu reținerea altor două persoane, care ar fi avut rolul de a intermedia transmiterea mărfurilor de contrabandă către beneficiari.

Primele estimări arată că valoarea tuturor loturilor depistate depășește suma de 3,5 milioane de lei.

Învinuiții au fost reținuți inițial pentru 72 de ore, iar dacă vor fi găsiți vinovați atunci riscă între 3 și 10 ani de închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md