(video) Meci emoționant pe Wembley. Wayne Rooney a jucat ultimul meci pentru naționala Angliei de fotbal

DsE6RazXcAUWCwO

Atacantul echipei D.C. United, Wayne Mark Rooney, a jucat ultimul meci pentru naționala Angliei. Cel mai bun marcator din istoria naţionalei engleze și-a luat rămas bun de la națională în meciul împotriva echipei similare a SUA, câștigat de echipa sa cu scorul final de 3-0.

Fostul atacant al lui Everton şi Manchester United, care evoluează în prezent în MLS, la DC United, a intrat pe teren în minutul 57. Golurile Angliei au fost marcate de Jesse Lingard (25), Trent Alexander-Arnold (27) şi Callum Wilson (77).

Rooney (33 de ani) este cel mai bun marcator din istoria naţionalei engleze, cu 53 de goluri marcate în 120 de partide. A participat la trei Cupei Mondiale şi la trei Campionate Europene cu naţionala Albionului.

Wayne Mark Rooney este un fotbalist englez, care în prezent activează la clubul din MLS,D.C. United. Este văzut ca unul dintre cei mai promițători jucători din fotbalul modern, iar suma de transfer plătită clubului unde a debutat, Everton FC, este în prezent recordul de bani plătiți pentru un jucător adolescent. A jucat de regulă ca vârf retras, în spatle olandezului Ruud van Nistelrooy, până la transferul acestuia la formația spaniolă Real Madrid, deși în sezonul 2005-2006 și-a dovedit versatilitatea jucând ca mijlocaș, pe ambele flancuri. A purtat tricoul cu numărul „8” la Manchester United din 2004 până în iunie 2007, când a trecut la numărul „10”. În echipa națională a Angliei poartă tricoul cu numărul „9”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente