17:27:06 28.03.2024
Stiri

Analiștii comentează creșterea PD în sondaje, dar și scăderea PSRM, PAS și PPDA

Partide/Comunicate 15.11.2018 11:40 Vizualizări986 Autor: Ziarul National
Analiștii comentează creșterea PD în sondaje, dar și scăderea PSRM, PAS și PPDA


Activitatea pe care a desfășurat-o Partidul Democrat (PD) prin decidenții din Guvern și Parlament, nu putea să nu aducă rezultate. PD a înregistrat o creștere în sondaje, pentru că în ultimul an s-a axat pe acțiuni, iar răspunsurile celor care au participat la sondaj au venit în baza unor lucruri pe care le-au văzut la modul concret. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

„Eu chiar mă așteptam la rezultate mai spectaculoase, dar oricum ele sunt spectaculoase – dacă am compara cu doi ani în urmă, este o creștere de patru ori”, a afirmat analistul Vlad Darie. În opinia lui, inițiativele și acțiunile PD au găsit rezonanță în așteptările oamenilor.

Acesta mai spune că Partidul Socialiștilor a ajuns într-o capcană, pentru că președintele Igor Dodon, care se asociază cu PSRM, nu-și poate îndeplini promisiunile electorale. „Așteptările electoratului de stânga erau foarte mari, iar prestația lui Igor Dodon este cu mult sub nivelul așteptărilor. Eu mă așteptam la o scădere mai zgomotoasă a procentului în sondaje. În afară de aceasta, în eșalonul doi la socialiști nu vin figuri puternice, emblematice, care ar putea fi următoarele locomotive”, consideră Vlad Darie.

În opinia lui, PSRM își păstrează un nucleu dur în simpatia oamenilor, însă nu se poate aștepta o creștere în sondaje a socialiștilor.

Jurnalistul Constantin Olteanu susține că PD a înregistrat această creștere pentru că în ultimul an formațiunea s-a axat pe acțiuni și răspunsurile celor care au participat la sondaj au venit în baza unor lucruri pe care le-au văzut la modul concret.

Potrivit lui, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma „Demnitate și Adevăr” se află încă la etapa la care se vorbește despre programe, opțiuni, promisiuni, mesaje, lozinci, ceea ce nu adună puncte. În plus, între cele două partide, spune jurnalistul, mai există și un mic „război” nedeclarat care continuă.

„Popularitatea scăzută probabil se datorează și faptului că deocamdată activitatea acestor două partide se limitează la plecări peste hotare și la niște scrisori băgate în cabinete UE prin care se cer stopări de finanțări, care sunt în defavoarea cetățeanului. „Lucrul acesta este, totuși, puțin pentru a genera creștere”, afirmă Constantin Olteanu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md