Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.11.2018

Un nou Acord privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor va fi semnat între Republica Moldova și Italia

Un nou Acord privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor va fi semnat între Republica Moldova și Italia

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor. Acesta  este structurat în 17 articole și stabilește principiile juridice de bază, menite să fortifice relațiile investiționale și să intensifice dialogul economic bilateral între cele două state.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, proiectul Acordului a fost remis în adresa Republicii Moldova de către partea italiană. „Acordul privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, încheiat între Italia și Moldova la 19 iulie 1997 a expirat și nu poate fi prelungit. În context, inițiem negocierile pe marginea unui nou Acord”, a precizat ministrul.

Ministerul Economiei și Infrastructurii va fi organul responsabil de desfășurarea procesului de negocieri, care vor avea loc prin canale diplomatice. Prezentul Acord se încheie pentru o perioadă de 10 ani, ulterior, acesta va fi prelungit automat pentru o perioadă de 5 ani, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus