/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Decizie irevocabilă în privința Cafenelei Guguță. CSJ a respins recursul CMC de a fi interzisă construcția din Grădina Publică

14 noiembrie 2018, ora 19:43

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) consideră inadmisibil recursul Consililui Municipal Chișinău (CMC) privind interzicerea construcției ce urmează a fi ridicată în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, în locul Cafenelei Guguță.

Astăzi, magistrații de la CSJ au decis să mențină hotărârea anterioară a Curții de Apel pe acest caz, care îi permite proprietarului terenului să construiască o clădire supraetajată pe terenul unde se află în prezent cafeneaua.

„Cu tristețe anunțăm că Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Consiliului Municipal Chișinău și a lăsat în vigoare decizia Curții de Apel. Regata Imobiliare poate privatiza terenul din Grădina Publică și poate construi clădiri oricât de înalte… Tragic…”, au scris membrii mișcării OccupyGuguță, pe rețelele de socializare.

Amintim că, Regata Imobiliare, compania care intenționează să ridice construcția în Grădina Publică, este succesoare de drepturi a companiei „Finpar Invest”, despre care presa a scris că ar fi controlată de apropiații lui Vlad Plahotniuc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram