/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

PDM a depus o petiție la Delegația UE în Moldova, privind investigarea implicării PLDM, a lui Sandu și Năstase în frauda bancară

missing
14 noiembrie 2018, ora 18:28

Membrii Partidului Democrat din Moldova (PDM) au depus astăzi o petiție la sediul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, prin care solicită suport pentru investigarea implicării Partidului Liberal Democrat (PLDM) din Moldova și a politicienilor Maia Sandu și Andrei Năstase în frauda bancară. În textul petiției, democrații mai cer să fie verificat la nivel european și relațiile Fundației „Open Dialog” cu cei doi lideri de partid.

Potrivit democraților, petiția este semnată de 100 de mii de persoane

„Avem încredere că organismele europene vor lua în considerare dorința celor peste 100 de mii de cetățeni moldoveni și vor analiza în mod obiectiv acest furt al miliardului și cine a beneficiat cu adevărat de acești bani”, a declarat deputatul PDM Eugen Nichiforciuc, după depunerea petiției și a semnăturilor.

La rândul lor, reprezentanții PAS consideră că, prin această acțiune, democrații vor să distragă atenția opiniei publice de la Rezoluția cu privire la implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană, votată astăzi în Parlamentul European, care aduce critici guvernării de la Chișinău.

„Această petiție este o nouă farsă marca PD, prin care ei nici măcar nu cer o anchetă care să găsească vinovații, dar vin cu o listă pregătită de vinovați. PD încearcă să devieze atenția inclusiv de la strângerea semnăturilor de către opoziție pentru investigarea furtului miliardului și găsirea adevătraților vinovați”, spun reprezentanții PAS.

Amintim că, membrii PAS au inițiat anterior o petiție pe care urmează să o adreseze structurilor europene, prin care cer investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova, care ar fi implicați în furtul miliardului și care ar fi cheltuit banii rezultați din fraudă pe teritoriul UE.

Acum câteva săptămâni, conducerea PAS spunea că mai mulți angajați la diverse structuri de stat sunt impuși să semneze petiția inițiată de PDM. Atunci, purtătorul de cuvânt al PDM spunea că nu știe despre o asemenea petiție și chiar dacă ar exista, bugetarii nu ar fi impuși să o semneze.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram