Cantități de marijuana și hașiș ridicate de oamenii legii în urma unor percheziții în nordul țării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au monitorizat timp de șase luni un grup de persoane bănuit că ar comercializa, păstra și transporta substanțe narcotice, inclusiv peste frontiera de stat. La sfârșitul săptămânii trecute, ofițerii de investigație au intervenit prompt în cadrul unor percheziții realizate la mai multe adrese din orașul Otaci și localități ai raionului Soroca.

Potrivit informațiilor acumulate, bărbații – cetățeni ai Republicii Moldova acționau după un plan bine determinat. Astfel, în rezultatul măsurilor speciale de documentare au fost stabilite mai multe adrese, unde ar fi păstrate substanțe narcotice/psihotrope și pregătite pentru comercializare, referințe prin care s-a și autorizat percheziții la domiciliile respective. În timpul descinderilor, la una din adrese bănuiții au încercat să fugă de la fața locului, însă fără reușită.

În consecință, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte și substanțe semipreparate care ar fi interzise, cât și ridicate conform procedurii legale peste 200 grame de masă vegetală, asemănătoare cu marijuana și o cantitate de aproximativ 130 grame de hașiș. La fel, la adresele date, au fost identificate locuri special amenajate, care păstrau urme de confecționare a substanțelor interzise.

Obiectele ridicate urmează a fi supuse unei expertize pentru stabilirea componenței chimice. În prezent, asupra persoanelor bănuite în săvârșirea infracțiunilor, se petrec acțiuni de urmărire penală, iar dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, ei riscă închisoare de până la 10 ani, conform Codului Penal al Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...