/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Protest la Primărie. Locatarii unui bloc din Capitală sunt nemulțumiți că lângă ei va apărea un complex locativ, cu 16 etaje

missing
13 noiembrie 2018, ora 17:45

Ceea ce vedem noi astăzi aici este rezultatul activității fructuoase a fostului consiliu municipal care în ultima ședință din mai 2015 a aprobat într-o noapte vreo 800 de decizii și decizia respectivă este una de atunci. Eu în calitate de consilier municipal în 2016 am votat pentru abrogarea deciziei respective. Nu știu cum prin minune s-a pierdut decizia respectivă”, Ruslan Codreanu, primar interimar mun. Chișinău.

Primarul interimar Ruslan Codreanu a emis și o dispoziție de sistare a lucrărilor până la ședința consiliului municipal de joi. Cu toate acestea, muncitorii au continuat să defrișeze copacii.

Până acum au fost defrișați în jur de 100 de copaci pentru a putea instala gardul șantierului. Locatarii nu au mai putut să treacă dincolo de îngrădire. Nici echipa TV8 nu a fost lăsată să intre.

Oameni înarmați, îmbrăcați în uniformă, serviciu de securitate, bărbați puternici, care au împins pensionarii noștri, copiii noștri, i-au îmbrâncit. Noi doar am încercat să-i oprim ca să nu pună gardul. Am luptat în jur de trei ore cu ei”, Tatiana Medelean, locatară.

Un colegiu sau ceva au adus, de atâta noi nu am putut să interzicem să pună gardul. S-au pus copiii ăștia în rând, noi nu am putut să-i batem, copii de 14 ani”.

Aici agentul economic cred că are o frică, de aceea și stă înarmat. Frică de oameni. Dar dreptatea e după oameni și nu după altcineva”, Nicolae Balaur, pretor sectorul Râșcani.

După defrișarea copacilor, o parte din crengi au căzut peste acoperișul atelierului pictorului Dumitru Bolboceanu.

Atelierele noastre, cele care sunt în imediata apropiere, poate să se fisureze sau poate tehnic să fie distruse. Acum defrișând copacii deja au căzut niște copaci peste acoperișurile atelierelor noastre și chiar le-au distrus. Acum vrem să mergem încolo să vedem și cred că o să dăm în judecată firma care a defrișat copacii”, Dumitru Bolboceanu, Președintele Uniunii Artiștilor Plastici.

Oamenii mai spun că ridicarea unui bloc pe acest teren ar fi ilegală pentru că firma nu ar fi cerut acordul vecinilor și nici nu ar fi primit avizul experților.

Am aflat că aici, foarte aproape de suprafață, este apă. În perioada sovietică acest teritoriu a fost acoperit cu pietriș, iar acum pe acest loc, unde este interzis de a construi, vor să ridice un complex locativ”, Serghei, locatar.

Nu am reușit să dăm de reprezentanții companiei de construcție pentru o reacție. Subiectul urmează să fie discutat joi, la ședința CMC.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram