(foto) Șșșș Manager sau Hello Assistant. Experiențe neconvenționale by Kaufland la Ignite the Future, 5 joburi part-time de eveniment care au adus participanții mai aproape

Ignite_043

Cum e să participi la un eveniment despre viitor și să descoperi ceea ce-ți place să faci, asta a încercat să demonstreze Kaufland la conferința Ignite the Future din 10 noiembrie 2018 de la Tekwill.

La intrare participanții la conferință au fost invitați să-și încerce norocul la Roata profesiilor și să vadă dacă pot nimeri departamentul în care ar prefera să lucreze,  iar în schimb puteau primi premii. De asemenea, noutatea de la eveniment au fost cele 5 poziții vacante de joburi part-time, care ar fi distrat participanții, dar care să-i și scoată din zona de confort.

Ignite_005

Astfel, cei care au venit la eveniment își puteau alege din următoarele poziții:

Hugging Director – persoanele care își alegeau această poziție, trebuiau să îmbrățișeze o persoană de la eveniment și s-o facă să zâmbească.

„Împărtășesc îmbrățișări gratuite celor care sunt triști, duși pe gânduri sau pur și simplu se arată receptivi la o doză de dispoziție bună”

Ignite_008

Șșșș Manager – cei care au avut acest job aveau grijă ca în timpul conferinței să fie liniște, dar și să interacționeze cu participanții mai zgomotoși.

„Îi prind în flagrant pe cei gălăgioși // Am grijă să fie linișșște. Îi ochesc pe cei care fac gălăgie atunci când nu e cazul. Mă apropii de ei și le fac semn să tacă — Șșșș, astfel asigurând buna desfășurare a evenimentului”

Ignite_006

Hahaha Consultant – persoanele responsabile de buna dispoziție a prietenilor și a noi-cunoscuților din timpul networkingului. Să spui glumițe poate fi, de asemenea, un job.

„Pentru că zâmbetele sunt contagioase, eu sunt cu urechile ciulite pentru a prinde glume bune, la care râd — tare, cel mai tare, astfel păstrând starea de spirit pe parcursul evenimentului la nivel”

Clapping Officer – dacă ți-a plăcut un discurs, dar erai prea rușinos să aplauzi primul, cei care aveau acest job te stimulau să apreciezi ideile bune și să ieși din zona de confort.

„Pe parcursul evenimentului, bat din palme cel mai tare și păstrez ritmul aplauzelor atunci când mulțimea pare a fi mai puțin implicată”

Ignite_009

Hello Assitant – probabil una din pozițiile preferate a fost cea de a spune salut la cât mai multe persoane pe care nu le cunoști. Uneori poate fi dificil să ai motiv să te apropii de cineva necunoscut, însă având acest job, asta îți dă curaj ca să fie cât se poate de natural să spui salut și să interacționezi cu o persoană de la care ai putea învăța ceva.

„Mă apropii de cei care par a nu se cunoaște și îi implic într-o discuție, inițiind și menținând dialogul. Astfel favorizez cunoștințele noi la eveniment”

Cei care au ales aceste joburi își puteau împărtăși experiența pe rețelele de socializare folosind hashtag-ul: #ignitejobbykaufland

Ignite_043

„Activitatea de la Kaufland mi-a părut foarte curioasă și am decis să o încerc. Am fost Șșșș Manager și când încercam să fac liniște în timpul discursurilor, iar cineva se întorcea spre mine și îmi vedea badge-ul, zâmbea. Asta ne-a făcut să interacționăm mai simplu în pauze, și din câte am văzut, multor persoane le-a dat curaj să încerce ceva diferit. Aștept astfel de roluri și la alte evenimente din Chișinău”, spune Valeria Batereanu, o participantă de la Ignite the Future.

Experiențe neconvenționale care stârnesc curiozitatea

Reprezentanții de la Kaufland ne-au spus că au decis să facă această activitate pentru a transmite spiritul de echipă pe care îl au în companie și cu persoane din afară, dar care poate ulterior vor deveni parte din familia Kaufland. Acest gen de exercițiu a venit pentru ca să intrige participanții să se gândească la viitor și ce vor să facă în viața lor profesioană: Marketing, Vânzări, Resurse Umane sau alte profesii. Iar toate aceste oportunități de angajare se pot regăsi și pe pagina cariere.kaufland.md.

Astfel de activități de eveniment au mai fost experimentate cu succes la festivaluri din această vară din România (Untold, Neversee)  cât și din Moldova (Summer Fest).

Ignite_017 Ignite_020 Ignite_028 Ignite_039 Ignite_058 Ignite_093 Ignite_095

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente