(VIDEO) Încercarea de a adresa întrebări lui Plahotniuc, calificată de acesta ca tentativă de a „compromite” mesajele sale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Încercarea jurnaliștilor de a adresa întrebări președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este calificată de acesta drept o tentativă de a „compromite” anunțurile făcute de el. Cel puțin aceasta a fost explicația care a oferit-o acesta astăzi după un briefing la fel fără întrebări din partea reprezentanților mass-media.

După ce a încheiat să-și citească discursul de pe prompterul din sala de conferințe a Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a dat să iasă, câteva jurnaliste însă au ținut să-i adreseze întrebări, așa cum se întâmpla de fiecare dată. Astăzi însă, Plahotniuc a decis să se întoarcă pentru a le spune jurnalistelor de la portalul Agora.md și ProTV că „modalitatea de comunicare a Partidului Democrat după ședințele săptămânale este briefing, care presupune doar comunicarea și anunțurile la ceea ce s-a decis, fără să vă dea vouă posibilitate să compromiteți acele anunțuri”.

„Sper foarte mult că media care o reprezentați Dvs. aici va avea decența să dea anunțurile cetățenilor, cele care le facem noi, fără a le compromite, pentru ca noi ca partid să ne putem face transparent activitatea, iar oamenii să afle despre aceasta din toate sursele independente care sunt, inclusiv din a Dvs.”, a mai adăugat liderul PD.

Trebuie de precizat că doar președintele formațiunii, Vlad Plahotniuc, nu răspunde la întrebările jurnaliștilor după anunțurile care le face. Dacă însă în fața presei iese purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, sau vicepreședinții PD Andrian Candu sau Pavel Filip, aceștia oferă răspunsuri la câteva întrebări.

Este de menționat că de la începutul toamnei, mai întâi jurnaliștilor postului de televiziune TV8, iar apoi și celor de la JurnalTV li s-a retras acreditarea la conferințele Partidului Democrat. Totodată, jurnalista Agora.md, Anastasia Antoceanu, care intenționa azi să-i adreseze azi o întrebare lui Plahotniuc, este cea care a fost bruscată atunci când a încercat să se apropie de liderii Partidului Democrat la adunarea PDM din Piața Marii Adunări Naționale din 21 octombrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...