Generează idei noi de întrebuințare a clamelor pentru hârtie și câștigă 750 de dolari. Care sunt regulile concursului

paperclip-168336_1920-e1497596216780

Competiția DECA Idea Challenge este deja la cea de-a IV-a ediție, eveniment al GEW, competiție își propune să provoace tinerii din întreaga lume să recicleze materialele de uz comun, prin crearea rapidă a valorii adăugate și designul unui produs complex din acestea.

În fiecare an se selectează  un obiect misterios, care este anunțat de organizația DECA, iar tinerii sunt stimulați să genereze idei noi de întrebuințare a acestuia. Pentru aceasta, tinerii sunt îndemnați să conceptualizeze produse noi și să le transmită atât la nivel național, cât și internațional.

Obiectul misterios a ediției din acest an este: clama pentru hârtie.

Cum puteți participa

  • Organizați o echipă de 3-5 persoane.
  • Generați împreună idei creative care ar permite reutilizarea clamelor. Nu există nicio limită pentru dimensiunea, culoarea sau numărul acestora. Alte materiale, precum cleiul, bandă și vopseaua, pot fi încorporate în proiect, atâta timp cât obiectul magic reprezintă componenta primară a produsului final.
  • Înregistrați un videoclip de 3 minute al invenției și postați pe YouTube. Videoclipurile peste care sunt peste trei minute sau care nu pot fi vizualizate nu vor fi evaluate.
  • Înregistrați-vă ca și utilizator pe site-ul internațional.
  • Trimiteți videoul online online până la 18 noiembrie 2018, ora 11.00, ora Moldovei.

Primiți lauri: 

# 3 grupuri, unul pentru fiecare dintre cele 3 categorii: educaţie primară (6-13 ani), secundară (14-18 ani) şi superioară( 19- 23 ani), vor fi desemnați căștigători mondiali ai concursului DECA!

# Fiecare dintre aceste grupuri va beneficia de recunoaștere și apreciere atât pe website-ul oficial al organizației non-profit DECA, cât și pe cel al Săptămânii Globale a Antreprenoriatului.

# Adițional la aceasta, grupurile câștigătoare vor primi și premii  după cum urmează:

  • Educație primară (6-13 ani) – 500$
  • Educație secundară (14-18 ani) – 750$
  • Educație superioară (18 -23 ani) -750$

Concursul international DECA este organizat în fiecare an, în luna Noiembrie ca un eveniment de impact major în Săptămâna Globală a Antreprenoriatului GEW2018Moldova. Acesta este un exerţiţiu practic interesant şi incitant pentru copii şi studenţi, care îi ajută să-şi dezvolte imaginaţia şi gândirea creativă, deprinzând totodată cunoştinţe despre antreprenoriat.

În premieră, pentru Republica Moldova în anul 2015,  GEN Moldova a organizat DECA Idea Challenge un exerciţiu energic şi experimental care a provocat elevii şi studenţii din întreaga țară să formeze echipe, care să genereze idei inovative de utilizarea a unui obiect comun și să dezvolte imaginația.

Echipa „Eco Blinds”, alcătuită din elevii liceului teoretic „Ion Creangă” din Chişinău, s-au clasat pe primul loc la categoria gimnaziu, întrecându-i pe colegii lor din Canada, Elveţia, Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

Și pentru al doilea an, tinerii din Republica Moldova, care și-au pus la încercare creativitatea, inventivitatea și inovația, au participat în proiectul DECA Idea Challenge, alături de alți peste 2.000 de concurenți internaționali, au intrat printre finaliștii competiției globale. Juriul internațional a evaluat prezentarea echipelor și inovativitatea produselor, în finală au acces două echipe din Republica Moldova. Și anume, Work Together, Do it Better, de la Liceul „Ion Creangă” din Chișinău și Go Green, de la Academia de Studii Economice din Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente