/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

PDM vrea să organizeze un referendum privind optimizarea Legislativului în aceeași zi cu alegerile parlamentare

13 noiembrie 2018, ora 12:23

Potrivit lui Plahotniuc, reforma de optimizare a Parlamentului prevede reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 și oferirea cetățenilor controlul asupra deputaților, adică cetățenii să poată retragă mandatele deputaților atunci când cei din urmă nu-ți îndeplinesc atribuțiile și nu-i mai reprezintă pe cei care i-au votat.

„Am decis să pregătim o inițiativă de organizare și petrecere a unui referendum concomitent cu petrecerea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”, a declarat Plahotniuc. El a precizat că astfel se va asigura prezența persoanelor la urne și nu vor fi cheltuiți bani suplimentari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram