Trei filme moldovenești au fost prezentate în cadrul unui eveniment la Londra. Care sunt acestea

1 (2)

Trei filme moldovenești au fost prezentate în cadrul unui eveniment la Londra. Activitatea s-a desfășurat în sediul BERD, reunind circa 350 de participanți, printre care: oficiali britanici, reprezentanți ai conducerii BERD și funcționari din cadrul băncii, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, reprezentanți ai mass-mediei locale, precum și ai comunității moldovenilor din Marea Britanie.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie, cu scopul promovării imaginii țării noastre, a organizat la Londra, proiecţia filmelor moldovenești de scurt metraj „Ana”, „Evadare” și „Chers Amis”, urmată de discuții cu regizorii Natalia Șaufert, Nicolae Negară și Valeriu Andriuță.

Evenimentul a fost deschis de Ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Angela Ponomariov, care s-a referit la proiectele implementate în Republica Moldova cu susținerea financiară a BERD, orientate spre realizarea reformelor. De asemenea, s-a subliniat că tematica filmelor prezentate abordează probleme cu care se confruntă păturile social vulnerabile nu doar din Republica Moldova, dar din mai multe țări, inclusiv cele înalt dezvoltate.

Prezentarea filmelor a fost urmată de o degustare a vinurilor moldovenești. În cadrul prezentării la sediul BERD a fost organizată și o expoziție de lucrări ale talentatului pictor moldovean, Constantin Botezat, care poate fi vizitată până pe 20 noiembrie 2018.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente