Discuțiile opoziției de dreapta privind participarea în comun la alegeri vor continua în această săptămână

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Discuțiile privind participarea în comun la alegerile parlamentare din 24 februarie, inițiate săptămâna trecută de către PL, PLDM și blocul electoral ACUM, din care fac parte PAS și PPDA, vor continua în această săptămână. Solicitat de IPN, vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a declarat se lucrează la stabilirea mecanismelor de fortificare a capacităților de participare coordonată la scrutin. „Mâine sau poimâine neapărat o să ne vedem. Toată lumea va veni cu temele de acasă făcute și o să vedem cum ne putem mișca mai departe”, a spus Valeriu Munteanu.

Întrebat dacă PL va veni și cu o eventuală listă de candidați, Valeriu Munteanu a menționat că lista ține de etapa următoare. „Până la listă trebuie să convenim asupra mecanismului de participare. Din câte am înțeles, nici PLDM nu este gata în acest sens”, a spus vicepreședintele PL.

După ședința din 5 noiembrie, PL, PLDM, PAS și PPPDA au anunțat că ar putea avea candidați comuni în cele 51 de circumscripții electorale la alegerile parlamentare din 24 februarie. PAS și PPPDA, care au format deja un bloc pentru alegeri, insistă ca toți candidații să treacă prin filtrul integrității și al meritocrației.

După ședința Consiliului Național Politic al PLDM, care s-a desfășurat duminică, 11 noiembrie, vicepreședintele PLDM, Ion Terguță, a declarat pentru IPN că PLDM dorește să participe la alegerile parlamentare din februarie pe cont propriu, dar având în vedere situația social-politică din Republica Moldova, este discutată și posibilitatea participării în bloc, alături de alte partide. O decizie finală, care să ajute Republica Moldova să scape de dictatură și de autoritarism, va fi luată în zilele următoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...