/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Bulgarii, în stradă după scumpirea carburanților. Mii de persoane au oprit traficul pe autostrăzi

missing
12 noiembrie 2018, ora 18:12

Mii de oameni au oprit traficul pe autostrăzi și au cerut demisia guvernului de centru-dreapta condus de Boiko Borissov. Un autocar plin cu români, a rămas blocat la aproximativ 10 km de oraşul Blagoevgrad, pe sensul de mers spre România.

Probleme au fost şi la graniţa dintre Grecia şi Bulgaria, unde mai mulţi români au așteptat ore bune.

Bulgarii spun că majorările de preţuri sunt nejustificate şi au ameninţat că vor continua protestele. În afară de majorările de preț la carburant ei sunt nemulțumiți și de creșterea impozitelor pentru mașinile vechi, poluante, și de mărirea asigurărilor pentru mașini.

Un litru de benzină sau motorină costă acum în Bulgaria în jur de 2,40 leva. Din august până în octombrie a crescut cu 5 la sută.

Salariul mediu în Bulgaria este 575 de euro, printre cele mai mici din Uniunea Europeană.

Foto: twitter/ Reuters Top News

Foto: digi24

Foto: digi24

Foto: digi24

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram