Telenovela „Open Dialog”. Maia Sandu: Ședința să fie publică. Igor Vremea: Nu putem!

open dialog

Parlamentul anunță că astăzi au continuat audierile în cadrul Comisiei de anchetă împotriva fundației „Open Dialog” la care au fost invitată Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate. Lidera PAS, a menționat însă în continuare în fața presei că nu vor răspunde la întrebările comisiei decât într-o ședință unde să fie prezentă și presa.

Maia Sandu și Andrei Năstase au venit la Parlament, însă au refuzat să se prezinte la Comisie. Ultimii au ținut o conferință la ușa Parlamentului în care au ținut să menționeze că „nu răspund în fața unei comisiii ilegitime create de un Parlament ilegitim”.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului, cererea Maiei Sandu de a organiza audierile publice „nu reprezintă un motiv serios”.

„Ședința închisă nu este un capriciu al meu sau al colegilor mei din comisie, dar este determinat de caracterul informațiilor pe care ni le-au prezentat unele instituții”. a declarat Președintele Comisiei de anchetă, Igor Vremea.

Maia Sandu a menționat într-o postare pe facebook că „din cei 6 membri ai comisiei, 3 sunt transfugi”.

„O astfel de Comisie nu poate investiga obiectiv și transparent finanțarea PAS. Iar argumentul precum că ședința nu poate fi deschisă din cauza că ar fi vorba de secrete de stat este o aberație ca și întreaga anchetă inițiată de regim”, a mai punctat lidera PAS.

Comunicatul de presă menționează totodată și că au audiat organizația Promo-Lex care au fost invitați pentru o consultare privind cadrul juridic electoral, în contextul subiectului examinat.

ONG-ul menționează într-o notă informativă că a informat despre activitățile a mai multor organizații „filantropice” cum ar fi „ Fundației de binefacere „Din suflet” a primei doamne a Republicii Moldova, Galina Dodon; Fundației lui Vlad Plahotniuc „EDELWEISS”; Fundația „Renato Usatîi”; Fundația „Soluția”; precum și a Asociației Pentru Orhei (fondatoare SRL Magazine Sociale).

Comisia de anchetă urmează să prezinte un raport în plenul Parlamentului și să vină cu recomandări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente