Primăria Chișinău: Majoritatea blocurilor din Chișinău au fost conectate la căldură

radiatoare

Primăria Chişinău informează că în prezent 97% sau 2665 blocuri de locuințe din capitală,  din totalul de 2749 blocuri, conectate la rețeaua centralizată de încălzire, sunt asigurate cu agent termic. De asemenea, beneficiază de încălzire, livrată centralizat, toate școlile și grădinițele funcționale din oraș. Informații în acest sens a prezentat luni, Viceprimarul Nistor Grozavu, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

 

Astfel, până la data de 12.11.2018, mai rămân neconectate: 19 blocuri de locuințe aflate în gestiune municipală, 35 – gestionate de Asociațiile de Proprietari a Locuințelor Privatizate (APLP), 6 blocuri – ale Cooperativelor de Construcție a Locuințelor (CCL) și 24 – case departamentale.

Prezent la ședința operativă a Primăriei, Veaceslav Eni, director general al „Termoelectrica” S.A., a specificat că, potrivit contractului de prestare a serviciului, furnizorul răspunde la solicitarea gestionarului fondului locativ, privind conectarea blocurilor de locuințe la încălzirea centralizată. Astfel că președinții de asociații (gestionarii fondului locativ) trebuie să se asigură că fac cereri de conectare în timp util, a precizat Veaceslav Eni.

În context, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a chemat la conlucrare subiecții implicați în livrarea serviciului de termie, astfel ca locuitorii Chișinăului să beneficieze de căldură în apartamente, atunci când cetățenii solicită acest lucru.  „Haideți să găsim soluții acum, pentru ca oamenii să nu înghețe în apartamente din cauza unor președinți de asociații”, a subliniat edilul-șef.

În prezent, agentul termic în capitală este livrat în dependență de limita de temperaturi: la parametrii de 62˚C la tur și 45˚C la retur. Cantitatea de termie livrată este de 320Gkal/h, iar debitul este de 17 000 m³/h.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente