(VIDEO) Un tânăr de 31 de ani și doi minori, reținuți și cercetați penal pentru pătrunderea într-o locuință din Sângera

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al capitalei în vârstă de 31 de ani și doi minori cu vârstele de 15 ani, din comunele Grătiești și Băcioi, au fost reținuți de ofițerii de investigații a Direcției de Poliție municipiul Chișinău de comun cu polițiștii sectorului Botanica, pentru pătrunderea într-o locuință aflată în construcție din comuna Sângera, de unde au sustras mai multe bunuri materiale.

În cadrul acțiunilor speciale de investigații și de urmărire penală, polițiștii au stabilit că bănuiții ar fi pătruns în cel puțin două locuințe și trei automobile, prin metoda forțării lacătului de la ușă și deteriorarea geamurilor. Astfel cauzând un prejudiciu proprietarilor în valoare de circa 80.000 lei. Polițiștii au depistat lucrurile furate, care urmează a fi returnate proprietarilor.

În acest context au fost inițiate mai multe cauze penale pentru furt, faptă care prevede amendă în mărime de la 32.000 lei la 67.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Bănuiții sunt cercetați penal în stare de libertate.

De asemenea, polițiștii întreprind măsuri speciale de investigații suplimentare în vederea stabilirii complicității lor în alte cazuri similare, înregistrate pe teritoriul capitalei. În acest context Poliția Capitalei recomandă cetățenilor să-și asigure bunurile personale corespunzător.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...