(video) Forțele de ordin din Dubai vor folosi motociclete zburătoare în misiunile speciale. Cum arată acestea

dubai-police-640
Foto: go4ti.ro

Poliția din Dubai va folosi motociclete zburătoare pentru o mai mare eficiență și pentru a evita blocările în nisip în timpul misiunilor speciale. Chiar dacă cu puțin timp în urmă motocicletele zburătoare erau doar în filme poliţia din Dubai se antrenează deja pentru a le conduce pe străzile opulentului oraş arab.

au publicat un videou cu antrenamentul pentru a conduce motociclete zburătoare. Numele oficial al acestei categorii de vehicule este eVTOL (electric vertical take-off and landing), iar producătorul Hoversurf a livrat către Poliţia oraşului mai multe unităţi ale modelului S3 2019 Hoverbike. Acestea se conduc complet diferit faţă de alte vehicule disponibile în acest moment, fiind necesară manevrarea a două „joystick-uri” verticale pentru control al direcţiei şi pentru altitudine, transmite go4it.ro.

Motocicletele zburătoare au fost prezentate prima dată în cadrul târgului GITEX din 2017, unde au fost văzute şi primele modele cu inscripţii ale Poliţiei din Dubai. Se pare că un contract pentru achiziţionarea de astfel de vehicule era stabilit încă de dinainte de acest eveniment.

Conform Khalid Nasser Alrazooqi, directorul general al departamentului de inteligenţă artificială al Poliţiei din Dubai (da, au un astfel de departament), Hoverbike-urile vor începe să fie folosite în misiuni în 2020, pentru a ajunge în zone mai dificile. Momentan, două echipaje primesc antrenament pe eVTOL-uri, însă în timp vor fi adăugaţi mai muţi ofiţeri în acest program.

Având în vedere că Dubaiul este înconjurat de deşert, căutarea unui vehicul care să nu rămână blocat în nisip pentru misiuni care necesită ieşirea din oraş este importantă. S3 2019 Hoverbike va deveni astfel prima „motocicletă” zburătoare folosită de forţele de ordine din lume.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente