/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Proteste în diasporă! Moldoveni din mai multe orașe europene au manifestat în susținerea lui Gheorghe Petic

missing
12 noiembrie 2018, ora 10:25

Conaționalii noștri au inițiat și o campanie de colectare de fonduri pentru familia Petic, iar banii care s-au adunat i-au fost transmiși soției activistului deținut.

„Noi diaspora moldovenilor din Nuremberg, nu suntem indiferenți față de drama acestei familii. Ne alăturăm campaniei inițiate de moldoveni din diferite orașe ale Europei precum Londra, Frankfurt, Milano și Paris”.

„Deținutul politic Gheorghe Petic este în continuare persecutat și judecat pe nedrept, vin cu apelul de a ne mobiliza și a ajuta familia lui Gheorghe. El este un un curajos care luptă împotriva regimului Plahotniuc-Dodon”, spune Vitalie Cernauțanu, din Frankfurt.

Frankfurt, Germania

„Diaspora din Milano, astăzi a fost solidară cu familia lui Gheorghe Petic. Ne-am adunat în semn de protest, ca să colectăm bani pentru familia celui care a deconspirat scheme de contrabandă, puse pe bandă rulantă de criminalii din Chișinău. #FREEMOLDOVA MILANO cere eliberarea imediată a lui Gheorghe Petic. Suntem încrezători şi vom merge până la capăt. Cerem eliberarea tuturor deținuților politici!”, au scris moldovenii din Milano pe rețelele de socializare.

Milano, Italia

Nina, Irlanda

Activiștii din diasporă spun că vor continua campania de colectare de fonduri și vor continua să se adune la proteste similare și în weekend-urile următoare.

Amintim că, Gheorghe Petic este fost polițist de frontieră și activist al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. Acesta a fost reținut la mijlocul lunii octombrie, fiind acuzat de viol. În prezent, Petic se află în arest preventiv. Acesta neagă acuzațiile care i se aduc și spune că este dosarul intentat pe numele său este unul politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram