/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/INFOGRAFIC/ În ultimii 10 ani, numărul căsătoriilor în Moldova a scăzut, iar vârsta partenerilor care se căsătoresc s-a mărit

missing
09 noiembrie 2018, ora 17:16

În ultimii zece ani, numărul căsătoriilor înregistrate anual în Republica Moldova a scăzut considerabil. Dacă în anul 2007 s-au căsătorit peste 29 de mii de cupluri, numărul acestora a scăzut treptat în ultimul deceniu, astfel, anul trecut, și-au înregistrat oficial căsătoria aproape 21 de mii de cupluri.

În același timp, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, vârsta medie a partenerilor la care aceștia aleg să se cătătorească a crescut ușor. Astfel, dacă în anul 2007, în medie, moldovenii se căsătoreau la 29 de ani, atunci în anul 2017, vârsta medie a fost de 31 de ani.

A scăzut considerabil și numărul căsătoriilor înregistrate între tineri cu vârsta de 16 și 19 ani. Astfel, în anul 2007, s-au înregistrat peste 800 astfel de căsătorii, pe când în anul 2017, doar 101.

În același timp, a rămas stabilă cifra căsătoriilor între persoanele cu vârsta de 75 +. Mai multe detalii vedeți în infograficul ce urmează.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram