(video) Primul prezentator TV cu inteligență artificială va activa în China. Acesta seamănă perfect cu un om real

jhgf

O televiziune din China a folosit pe post de crainic un prezentator de știri creat cu ajutorul inteligenței artificiale, care se aseamănă perfect cu o persoană reală.Cu ajutorul unei voci sintetizate, chinezii programează prezentatorii de știri creat cu ajutorul inteligenței artificiale să citească știrile, mult mai rapid și mai ieftin decât dacă ar fi folosite persoane reale.

Deocamdată nu a fost dezvăluită tehnologie utilizată pentru a crea prezentatorii robot. Agenția de presă Xinhua se pare că a folosit imaginile unor persoane reale, în special părțile animate ale gurii și feței, scrie The Verge.

Au fost creați doi astfel de prezentatori, unul care să vorbească în limbă engleză, celălalt în limba locală, potrivit Xinhua.

„Fiecare prezentator poate lucra 24 de ore pe zi pe diverse platforme media sociale, reducând costurile de producție de știri și îmbunătățind eficiența, anunță reprezentanții Xinhua.

Astfel, prezentatorii de știri cu inteligență artificială pot fi utilizați pentru realizarea programe TV, cu costuri mult mai reduse.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente