14:52:43 28.03.2024
Stiri

ÎNREGISTRĂRI AUDIO // Micuți de trei anișori, AGRESAȚI fizic și verbal la o grădiniță din Chișinău: „Mai repede, debilo, adă la mine, că dacă vin la tine te înec”

Social 09.11.2018 10:00 Vizualizări7061 Autor: Ziarul National
ÎNREGISTRĂRI AUDIO // Micuți de trei anișori, AGRESAȚI fizic și verbal la o grădiniță din Chișinău: „Mai repede, debilo, adă la mine, că dacă vin la tine te înec”
Poză simbol


Mama unei fetițe de trei anișori care merge la Grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani al Chișinăului, Mihaela Maidan, a făcut publice pe Facebook două înregistrări audio prin care demonstrează că angajații de la această instituție maltratează copiii și le vorbesc într-un hal fără de hal, numindu-i în toate felurile.

Observând schimbări la copilul ei, femeia l-a echipat într-o zi cu un dispozitiv special și așa a aflat răspunsul la frica pe care o simțea fetița de fiecare dată atunci când auzea de grădiniță.

„Sunt mămică și, ca oricare părinte, îmi cunosc perfect copilul și îl simt mai bine ca oricine. Copilul meu a început să frecventeze Grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani, grupa „Soarele”, și cu asta se începe coșmarul nostru ... Prima săptămâna, mai exact primele 3-4 zile, copilul meu mergea cu cea mai mare dorința și plăcere la grădiniță, pentru că asta am învățat-o că acolo e bine, că la grădiniță sunt mulți copii și acolo vă jucați și faceți multe activități interesante. Ei bine, în ciuda așteptărilor mele și ale fetiței mele, m-am „TREZIT” că îmi duceam zilnic copilul într-un loc unde copiii sunt numiți, jigniți, speriați și chiar loviți și asta se petrece în zilele noastre... Copilul meu a început să tremure, să aibă frică atunci când aude de grădiniță. Întrebarea mea este următoarea „UNDE ESTE SIGURANȚA COPILULUI MEU???? De ce în așa loc unde merg sute de copii nu se fac controale ? ÎN GRIJA CUI STĂ COPILUL MEU????”. Din păcate, asemenea abateri se întâmplă tot mai des. Sunt foarte înțelegătoare când autoritățile spun că au lipsă de cadre didactice și personal auxiliar, însă aceasta nu permite nimănui să terorizeze în așa mod copiii la o vârstă atât de fragedă, pentru că anume de aici începe o integrare în societate a fiecărei persoane. Iar în așa mod unde ajungem???”, își varsă nemulțumirea femeia, care a sesizat autoritățile responsabile.



Mihaela a publicat și descifrările celor două înregistrări video care trezesc revoltă:

Grădinița 185, str. Alba-Iulia 202/3,Buiucani, Chișinău, grupa „Soarele”. Vârsta copiilor 3 ani. Comportamentul față de copii a dădacei (abuz atât fizic, cât și verbal zilnic).
1 înregistrare:
- în primele 30 de secunde unul din copii repetă de 5-6 ori că are necesitatea să meargă la WC, ca răspuns de la lucrătorul grădiniței primește „du-te dacă vrei, ce vrei de la mine?”(reamintesc vârsta copiilor este de 3 ani. Vârstă la care copiii încă nu sunt de sine stătători).
- 00:35- 02:00:
voce 1 (lucrător de grădiniță): Așa ne-am așezat pe scăunele toți! Cască gura, unde-i scaunul tău? Stai că vin eu la tine, tu de dimineață o cauți... repede pe scăunel, unde-i locul tău? Și dacă nu ești cuminte (se aude o lovitură) așa o câștigi azi! Tu deam pe mine m-ai săturat, tu ești obraznic! Aicea stai! De te miști de aicea o primești! Uite la dânsul cât îi de obraznic?!
Voce 2 (copil plânge) Unde-i mama?
Voce 1: Gura închisă, că am și eu familie! Închide gura! A să vă dau eu vouă alintăturilor!
În continuare auzim iarăși tonalități foarte ridicate adresate copiilor care plâng și suspină de frică.
03:09 Voce 1: Și Artiom (se aude lovitura) cuminte trebuie să șadă, și Artiom!
03:29 Voce 1: Iau la dubina aista... ce s-o întâmplat?
03:50 Voce 1: Și te neri dacă (cuvânt licențios) ista s-o suit calare peste dânsu, Bolnavu...
04:15 Voce 1: Adă cana la bucătărie mai repede, mai repede debilo adă la mine, că dacă vin la tine te înec!
05:40 Voce 1: Și-i cu încălțămintea asta a ta? O lăsat numa șnurocul, Capra! De la Ungheni, vină încoași, vâră piciorul!




Înregistrarea nr 2
: lucrătorii grădiniței discută despre părinții copiilor ce frecventează grădinița 185 (discuția are loc față de copii):

00:24 Voce 1 (dădaca): Niște râsuri și cozi de câine!
00:37 Voce 1: a să vreie să se așeze să mănânce ghini, nu - șezi în măta acolo pe scaun!
01:10 Voce 1: toți neîmpliniții și toți proștii și toți debilii pe aișea, îi fac la subotnic, drept cum o spus Nicu, că pute din urma ei, dar ea încă mai caută...
01:35 Voce 1: ee iautite, mănâncă câcatul din nas și e îi... niș să nu o văd să se apropie, a vre să mănânce ghine, nu - șezi acolo...
02:29 Voce 1: șo înflat botu că nu poate (expresie licențioasă) și e vine să mă comande pe mine aișea, mai ghine țai educa copilul ista, da nu ai îmbla cu botu înflat...
Voce 2 ( educatoare) : Sava cu pretenții, dedu cu pretenții, Delia cu pretenții..
Voce 1: care Sava fa?
Voce 2: Gabriel, așela înalt!
Voce 1: eii, niște râsuri și cozi de câini
03:37 un copil începe a plânge
Voce 1: Măi, îți închid gura! Închide gura am zis! Dacă te mârnâi ai să zbori cu racheta! Nesimțiților!
04:30 Voce 1: Iaca animala asta care vine amu, tot așa zice că Sveta ni bate copiii...



Citiți AICI ce spune directoarea Grădiniței nr. 185, Valentina Cibotareova, despre acest caz: a scris ordinul de demisie pentru ajutorul de educator, dar are numai cuvinte de laudă la adresa lui.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md