01:16:41 20.04.2024
Stiri

Angajați chinezi forțați să bea urină și să mănânce gândaci drept pedeapsă

Știri 08.11.2018 18:03 Vizualizări1699 Autor: Ziarul National
Angajați chinezi forțați să bea urină și să mănânce gândaci drept pedeapsă sursa: tabu.ro


Managerii de la o firmă chineză au fost trimiși la închisoare după ce personalul care nu a reușit să atingă obiectivele de vânzare impuse de aceștia a fost obligat să consume urină și să mănânce gândaci, potrivit BBC.

Poliția a luat măsuri după ce au apărut videoclipuri care arată că muncitorii sunt biciuiți cu o curea și obligați să bea un lichid galben. Mesajele din mass-media socială spun că, pe lângă cele două pedepse de mai sus, personalului i s-a ordonat și să mănânce gândaci dacă nu îndeplinesc obiectivele.

Trei manageri au fost trimiși la închisoare pe o perioadă de cinci sau zece zile în urma incidentului, raportează South China Morning Post. Un videoclip distribuit pe internet pe site-ul chinezesc mass-media Weibo arată că un angajat de sex masculin care stă în picioare, în mijlocul unui cerc, este bătut cu o curea.

Alți angajați, despre care se spune că ar fi angajați ai unei companii de renovare la domiciliu din orașul Guizhou, pot fi văzuți în timp ce beau un lichid galben din cupe de plastic, ținându-și nasul. În capturile mesajelor de la manageri se vede cum aceștia amenință personalul că va trebui să mănânce gândaci drept pedeapsă pentru eventuale greșeli.

Potrivit rapoartelor mass-media, alte forme de rușinare și pedeapsă ale angajaților la firma respectivă au inclus consumarea apei de toaletă sau a oțetului și rasul părului de pe capetele angajaților. Compania a raportat că n-a plătit salariile angajaților pentru ultimele două luni, iar personalul a fost speriat să vorbească despre pedepsele pe care le primește de teama că ar pierde salariul definitiv.

Poliția din Zunyi a arestat trei manageri care au fost apoi condamnați la închisoare. Acesta este doar cel mai recent dintr-o serie de cazuri semnalate de angajații unor firme chinezești care folosesc măsuri neobișnuite pentru a pedepsi, rușina sau încuraja personalul lor. Rapoartele anterioare au avertizat asupra unor cazuri în care angajații se pălmuiesc reciproc la diverse evenimente din interiorul companiilor pentru a-și stimula motivația, forțați să se târască pe jos pe un drum public sau să sărute pubele de gunoi drept pedeapsă în team building-uri.

Sursa: tabu.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md