/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Jurnalist, interzis la Casa Albă. Președinția americană a retras acreditarea pentru jurnalistul de la CNN, Jim Acosta

08 noiembrie 2018, ora 18:07

– Nu este o invazie.
– Sincer să fiu, cred că trebuie să mă lăsați să conduc țara, iar tu să conduci la CNN.
-Destul!
-Vă rog, doamnă!
-Destul!
-Pot să întreb despre investigațiile rusești care ne preocupă…
-Nu îmi fac griji pentru investigațiile Rusiei pentru că este o capcană. Suficient! Pune microfonul jos!

Să-ţi spun ceva. Celor de la CNN ar trebui să le fie ruşine că lucrezi pentru ei. Eşti nepoliticos, un om groaznic și nu trebuie să lucrezi pentru CNN”, Donald Trump, președinte SUA.

După acest schimb de replici dur, Casa Albă a anunțat că jurnalistul de la CNN a rămas fără acreditare. De partea cealaltă, administrația CNN a menționat că atacurile președintelui Trump la adresa jurnaliștilor devin tot mai periculoase și a condamnat astfel de reacții, solidarizându-se cu Jim Acosta.

Eu cred că poporul american știe că noi le suntem prieteni. Noi vom apăra poporul american, vom apăra drepturile noastre de a căuta adevărul în această țară. Iar, presedintele poate să ne numească cu toate cuvintele din lume, noi vom continua să ne facem treaba”, Jim Acosta, jurnalist CNN.

Ulterior, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei SUA, Sarah Sanders, a declarat că „Preşedintele Trump crede într-o presă liberă şi apreciază întrebările dificile despre el şi despre administraţia sa”. Sanders însă l-a acuzat pe Acosta că “a pus mâinile pe o tânără care încerca doar să-şi facă datoria ca intern la Casa Albă”. Aceasta s-a referit astfel la persoana care a încercat să-i ia microfonul din mâinile jurnalistului. Între timp, Asociaţia corespondenţilor de presă de la Casa Albă a declarat că suspendarea acreditării lui Jim Acosta este „inacceptabilă” şi solicit reviziuirea deciziei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram