‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Ucraina a fost plantată prima livadă de nuci pecan

În Ucraina a fost plantată prima livadă de nuci pecan

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Compania ucraineană „Impak” a plantat prima livadă de nuci pecan din Ucraina, a informat directorul companiei, Serghei Malinovschii, scrie Agroportal.

„Producerea nuciferelor necesită timp. Livezile intră târziu pe rod, pentru aceasta trebuie îngrijite circa 7 ani, respectiv, şi profitul poate fi obținut mai târziu. Însă, practic orice proiect realizat pentru înfiinţarea unei plantaţii, va avea succes”, a explicat Serghei Malinovschii.

Producătorul afirmă că, prețul mondial pe piața nucilor în coajă este de cel puțin un dolar. Astfel, un hectar de nucifere poate oferi 1-2 mii dolari profit net. Compania „Impak” dispune de 80 de hectare de nucifere de selecţie ucraineană, moldovenească şi europeană.

Anterior, această companie a mai avut încercări de a produce nuci pecan. Acestea au un preţ mai înalt decât nucile greceşti, însă pomii sunt mai pretenţioşi faţă de condiţiile de mediu. Fructele necesită mai multă căldură pentru a se coace.

„Pentru ca nucile să atingă maturitatea, acestea au nevoie de o temperatură medie a zilei de +10°C, iar apariţia primilor îngheţuri să nu fie mai devreme decât în luna noiembrie. Aceste condiţii sunt produse în natură în medie o dată la 4-5 ani, aceasta şi crează probleme”.

Pe teritoriul gospodăriei silvice din zonă există pomi de pecan cu o vârstă de peste 60 de ani, dar producătorul afirmă că aceştia pot aduce roade și 300 de ani.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›