13:28:58 25.04.2024
Stiri

FOTO // Noua Zonă de Control Vamal de la Sculeni se EXTINDE. Vrabie a cerut urgentarea lucrărilor, pentru ca să demareze reconstrucția postului de frontieră

Economie 08.11.2018 11:19 Vizualizări1691 Autor: Ziarul National
FOTO // Noua Zonă de Control Vamal de la Sculeni se EXTINDE. Vrabie a cerut urgentarea lucrărilor, pentru ca să demareze reconstrucția postului de frontieră


Zona de Control Vamal (ZCV) de la Sculeni, Ungheni, se va extinde. Astfel, odată cu darea în exploatare a noii ZCV, majoritatea formalităților de control și vămuire a mărfurilor se vor efectua aici, fapt ce va elimina staționările de autocamioane, șirul cărora, în cazul unui flux sporit, poate ajunge până în localitate.

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, care a mers ieri la Sculeni pentru a inspecta mersul lucrărilor de construcție, a solicitat să fie urgentate lucrările, astfel încât, noua ZCV să fie funcțională începând cu primăvara anului viitor.

Urgentarea dării în exploatare a respectivei ZCV este condiționată și de inițierea reconstrucției capitale a postului de frontieră Sculeni, care, deși va rămâne funcțional pe perioada lucrărilor, totuși, își va reduce din capacitatea de perfectare.

Conform proiectului, noua ZCV se va întinde pe o suprafață de 0,67 ha, ceea ce va permite amenajarea unei parcări pentru staționarea a circa 50 - 60 de autocamioane.

Vama de la Sculeni se numără printre cele mai tranzitate posturi de frontieră, fiind traversată, săptămânal, de circa 1 800 de autocamioane.

Amintim că, la 29 decembrie 2017, un asemenea obiect de infrastructură a fost dat în exploatare în apropiere de postul de frontieră Otaci, unde este înregistrat un flux sporit de automarfare. Construcții similare sunt preconizate și în proximitatea posturilor vamale Giurgiulești și Costești.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md