(doc) Iurie Leancă este vizat într-o cauză penală privind studiile fiului său, care ar fi fost achitate de Ilan Shor

iurie-leanca2-990×666

Fostul premier, Iurie Leancă, este vizat într-o cauză penală privind studiile fiului său Liviu Tristan Leancă, plătite de edilul penal de Orhei, Ilan Șor, lucruri scoase la iveală de o investigație Jurnal TV.

Informația este confirmată într-un răspuns al procurorului-șef Anticorupție, Viorel Morari, la interpelarea depusă de deputatul Lilian Carp pe numele procurorului general, Eduard Harunjen, pe data de 9 octombrie curent.

„Vă informăm că adresarea Dvs a fost anexată la materialele cauzei penale nr. 2015970346, pentru a fi examinată în cadrul urmăririi penale”, se spune în răspunsul Procuraturii Anticorupție, semnat de Viorel Morari.

Adresarea lui Carp a fost anexată la dosarul în care se investighează furtul miliardului din trei bănci moldovenești.

rasp

Amintim că o investigație a Jurnal TV a scos la iveală că fiul mai mic al lui Iurie Leancă a învățat în Marea Britanie pe banii lui Ilan Șor. Acesta din urmă a plătit peste 25 de mii de lire sterline pentru studiile lui Liviu Tristan Leancă. Două transferuri au fost făcute prin intermediul unei firme din schema „furtului miliardului” către o instituție de învățământ din orașul Cambridge. Numele mezinului lui Leancă apare negru pe alb în rulajele companiei, una dintre cele utilizate de Șor pentru spălarea banilor sustrași din bănci prin credite. Vicepremierul Leancă pretinde că extrasele bancare ar minți, iar primarul de Orhei spune că nu-și amintește.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente