/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Va fi construită „Autostrada Unirii”, drumul ce va uni România cu Republica Moldova

07 noiembrie 2018, ora 18:35

„Autostrada Unirii” un drum care va porni din Târgu Mureș, România, și va ajunge până în Ungheni, Republica Moldova, va fi construit în curând, cu suportul Uniunii Europene. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi, în Parlamentul României.

Autostrada va avea o lungime de 320 de km și va ajunge la granița cu Republica Moldova, unde va începe cu un pod peste Prut. Drumul va fi constuit din fonduri europene, iar proiectul trebuie să demareze în 30 de zile de la promulgarea legii de către președintele României, relatează digi24.ro.

Totodată, pe durata implementării proiectului, vor fi acordate credite bugetare. Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, a declarat miercuri în plen că parlamentarii din partidul său nu vor vota legea bugetului de stat pe anul viitor dacă acesta nu va include finanțare pentru A8, scrie sursa citată.

Ministerul Transporturilor din România va fi responsabil de demarea proiectului, însă, din motiv că realizarea acestuia va fi prea scumpă, vor fi identificate parteneriate publice private.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram