/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

O companie farmaceutică ungară a donat medicamente gratuite persoanele vârstnice din Moldova

missing
07 noiembrie 2018, ora 16:07

Donația companiei presupune 4312 cutii de Ekvator care este administrat în cazul hipertensiunii arteriale și 5710 cutii de Ostalon Calci-D pentru tratamentul osteoporozei. Valoarea acestora este de circa 2,6 milioane de lei.

„Persoanele vârstnice din toate centrele de plasament din subordinea Ministerului vor avea parte de o calitate a vieții mai bună”, a declarat secretarul general de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlca.

Lotul de medicamente va fi distribuit și în cadrul Internatelor psiho-neurologice din Bădiceni, raionul Soroca, Cocieri, raionul Dubăsari și Brânzeni, raionul Edineț. În total, în aceste instituții sunt plasați circa 950 de beneficiari.

Astăzi, în farmacii, prețul preparatului medicamentos destinat pentru tratamentul osteoporozei costă circa 265 de lei și cel pentru hipertensiune arterială circa 120 de lei.

„Ambele medicamente sunt remedii de ultimă oră cu o tehnologie performantă de producere. Astfel, preparatul Ekvator a fost decernat în Ungaria, ca fiind cea mai bună invenție a anului 2005, iar Ostalon Calci-D conține acid alendronic – cea mai studiată și indicată substanță pentru tratamentul eficient și inofensiv al osteoporozei.”, a menționat directorul Reprezentanței „Gedeon Richter” în Moldova, Alexandr Derbentev.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram