/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Mitropolia Moldovei, revoltată că la Cetatea Soroca s-a sărbătorit Halloween-ul! Ce spune directorul muzeului

missing
07 noiembrie 2018, ora 13:25

Vrem să atragem atenția asupra unui precedent periculos – Halloween-ul s-a mutat din mall-uri și baruri într-un loc care este un simbol inviolabil al ființei noastre naționale – Cetatea Soroca, bastion al neamului, unde de-a lungul veacurilor oșteni bravi au stat neclintiți, apărând chiar și cu prețul vieții liniștea și pacea țării, cu bărbăție și cu nădejde în atotputernicia și dreptatea lui Dumnezeu”, spune Episcopul de Soroca Ioan, într-un comunicat.

Reprezentanții Bisericii Creștin-Ortodoxe din Moldova cer autorităților raionale din Soroca să nu admită pe viitor asemenea evenimente în Cetate, iar pe părinți îi îndeamnă să verifice minuțios ce vizionează ce citesc și ce jocuri preferă copiii lor „pentru a-i feri de îndoctrinarea tot mai agresivă prin care este inoculat Halloween-ul în mințile și în sufletele celor mici”, se menționează în comunicat.

La rândul său, directorul Cetății Soroca, Nicoale Bulat, spune că evenimentul a fost organizat de un grup de tineri de la Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA” din Soroca, care au avut permisiunea Consiliului Raional. Tinerii au organizat un concert, apoi, discotecă. Directorul Cetății spune că înțelege poziția Mitropoliei, însă, în același timp, amintește că Republica Moldova este o țară laică, ceea ce presupune că Biserica este separată de stat și, astfel, fiecare cetățean are dreptul să se manifeste cum crede de cuviință.

Cetatea Soroca este un monument istoric ce datează din secolul al XVI-lea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram