/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dodon: Rusia ar putea acorda Moldovei un miliard de dolari pentru proiecte de infrastructură

missing
07 noiembrie 2018, ora 11:08

„Accesarea suportului – credit, o parte gratis din partea Federației Ruse, a Uniunii Euroasiatice este o perspectivă foarte clară pentru Republica Moldova”, spune Igor Dodon.

De asemenea, președintele spune că în cadrul vizitei a reușit să obțină anularea pentru jumătate de an a taxelor vamale pentru exportul mai multor produse agricole către Federația Rusă. Taxele vor fi anulate în perioada 1 ianuarie – 1 iulie. Potrivit șefului statului, taxele vor fi anulate în primul rând pentru mere, struguri de masă, caise, cireșe, vișine, de asemenea, pentru conserve și vinuri. „Noi evaluăm că sumar, în total, producătorii autohtoni vor obține suplimentar de la scoaterea acestor taxe, dacă se păstrează volumele de export de anul trecut, cel puțin 350 de milioane de lei pe care vor putea să-i reinvestească aici”, spune șeful statului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram