/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Alegeri SUA 2018. Republicanii păstrează controlul asupra Senatului, dar ar putea pierde Camera Reprezentanţilor

missing
07 noiembrie 2018, ora 10:29

Republicanii au reuşit să-şi salveze majoritatea deţinut în Senat, după victoriile candidaţilor republicani în alegerile din Texas, Indiana şi Tennessee.

În Indiana, republicanul Mike Braun, un om de afaceri susţinut de Trump, l-a învins pe senatorul democrat Joe Donnelly, iar în Tennessee, candidate republicană Marsha Blackburn l-a învins pe fostul guvernator democrat Phil Bredesen.

În Texas, senatorul republican Ted Cruz a fost reales după o luptă strânsă împotriva democratului Beto O’Rourke, un potenţial contracandidat al lui Donald Trump la scrutinul prezidenţial din 2020.

NBC estimează că democraţii au câştigat 229 de locuri în Camera Reprezentanţilor, unde sunt necesare 218 voturi pentru a deţine majoritatea.

CBS News comentează că probabila victorie a democraţilor în Camera Reprezentanţilor reprezintă o lovitură puternică pentru preşedintele Donald Trump şi republicani.

Democraţii au avut ultima oară majoritatea în Camera Reprezentaţilor în anul 2010.

Preşedintele Donald Trump a afirmat, luni seară, că scrutinul legislativ parţial care se va derula marţi este “un referendum” privind politicile sale, avertizând că o victorie a Partidului Democrat (de opoziţie) ar afecta proiectele prezidenţiale. “Chiar dacă nu sunt pe buletinul de vot, într-un anumit fel sunt pe buletinul de vot”, a declarat Donald Trump în cursul unui eveniment electoral. “Presa consideră scrutinul un referendum privind persoana mea şi privind mişcarea” politică republicană, a adăugat liderul de la Casa Albă. Donald Trump a îndemnat simpatizanţii republicani să meargă la vot, avertizând că o victorie a Partidului Democrat (centru-stânga, de opoziţie) în vreuna dintre Camerele Congresului va afecta politicile sale. “Este o situaţie fragilă”, a spus Donald Trump.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram