O delegație a Ministerului de Externe merge la Moscova pentru consultări interministeriale moldo-ruse

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O delegație a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene condusă de secretarul de stat Tatiana Molcean se va întâlni la Moscova cu o delegație a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, condusă de viceministrul rus Grigorii Karasin. Consultările politice interministeriale moldo-ruse vor avea loc la inițiativa MAE-ului rus și se vor desfășura la data de 8 noiembrie curent.

Potrivit agendei, părțile urmează să examineze un spectru larg de subiecte actuale ale relațiilor moldo-ruse, în special avansarea dialogului politic, aprofundarea cooperării în domeniul comercial-economic, social, interacțiunea în sfera cultural-umanitară, etc.

Potrivit MAEIE, la sugestia părții moldovenești, în cadrul discuțiilor urmează a fi abordate și subiectele problematice ale relațiilor bilaterale, inclusiv dificultățile întâmpinate la călătoriile în Federația Rusă de către oficialii moldoveni de rang înalt.

De asemenea, sunt planificate a fi abordate proiectele de acorduri interguvernamentale privind cooperarea în domeniul migrației forței de muncă și readmisiei, precum și programul de cooperare în sfera umanitară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...