/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Calea Ferată din Moldova va avea 12 locomotive noi

missing
06 noiembrie 2018, ora 14:14

Totodată directorul Căii Ferate din Moldova a declară că timp de 40 de ani nu au mai fost cumpărate locomotive. Astfel, Iurie Topală spune că pentru procurarea acestora și renovarea depoului vor fi alocați 45 milioane de euro sunt pentru procurarea locomotivelor, iar 55 de milioane pentru reabilitarea infrastructurii.

”Astăzi avem o mare dificultate în ceea ce ține transportului de marfă, și nu avem locomotive cu ce transporta această marfă. 45 milionae sunt pentru procurarea locomotivelor, iar 55 de milioane este pentru reabilitarea infrastructurii. Cred că anul viitor vom începe reabilitata tronsonului dinspre Tighina spre Giurgiulești. Acest tronson va fi reparat capital”, a anuțat Iurie Topală, directorul CFM.

Locomotivele urmează să aibă o capacitate a motorului de 2 982 Kw și să corespundă tuturor standardelor ecologice.

Planul de achiziționare a locomotivelor face parte din amplul și ambițiosul Proiect de Restructurare și Reorganizare a Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții și Uniunea Europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram