Violonista Alexandra Conunova revine în Moldova cu un concert de excepție la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

BeFunky-collage

Solista Alexandra Conunova, violonista din Moldova care cucerește constant și cu o veritabilă strălucire interpretativă marile scene ale lumii, revine acasă cu un concert la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Concertul dedicat celor 100 de ani de la nașterea compozitorului american Leonard Berstein, va avea loc pe data de 23 noiembrie, la ora 18.00. 

Programul serii include trei creații îndrăgite din repertoriul lui Leonard Berstein: Uvertura Candide, Serenada pentru vioară şi orchestră de coarde, harpă şi percuție și Suita West Side Story.

Alexandra Conunova este un nume de referință în lumea muzicală a întregii Europe. Tânăra susține recitaluri pe cele mai prestigioase scene. În 2012, a câștigat Concursul Internațional al violoniștilor „Joseph Joachim” din Hanovra, Germania, în cadrul căruia a impresionat juriul cu tehnica strălucioare și sensibilitatea deosebită a interpretării. În 2015, a devenit laureată a Concursului Internațional din Singapore, în același an obține premiul III la prestigiosul Concurs International Ceaikovski din Moscova.

În calitate de solistă violonistă, Alexandra susține concerte alături de prestigioase orchestre, ca: Mahler Chamber Orchestra, Orchestra de la Svizzera Italiana, NDR Hannover, Radio Saarbrück, Mariinski Orchestra, Camerata Bern, Orchestre du Teatro Regio de Turin, Orchestre de Seville, Orchestre de Toulouse, orchetrele de cameră din Stuttgart și Vienna, sub baghetele maeștrilor dirijori Valery Gergiev, Theodor Curentzis, John Axelrod, Vladmir Spivakov, G. Noseda.  De asemenea, a strălucit la diverse festivaluri: Verbier Festival, Montreux Septembre Musical, Gstaad, BBC London, Ferrara Musica, Accademia Santa Cecilia Roma, Hamburg Martha Argerich Festival, Bonn, Colmar, Menton, Radio France Montpellier, Aix-en -Provence Festival de Pâques, les Folles Journées de Nantes etc.

Pentru Alexandra, nu mai puțin importantă decât cariera este activitatea de binefacere în cadrul Fundației „Arta Vie”, creată de însăși violonista în Moldova, țara ei de origine. Fundația își desfășoară activitatea deja al treilea an consecutiv, organizând concerte  în instituțiile sociale (spitaluri, instituțiile de tip „Hospice”, aziluri pentru bătrâni) pentru cei ce sunt privați de șansa de a se bucura de muzică în sălile de concerte. Obiectivele principale ale Fundației sunt susținerea tinerilor muzicieni, educarea compasiunii și toleranței față de cei din jur, conștientizarea scopului suprem al Muzicii – de a face lumea un loc mai bun, mai frumos.

Biletele pot fi achiziționate la casa de bilete a Filarmonicii Naționale și online pe www.fest.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente