Două străzi din Hîncești, numite în cinstea tatălui și soacrei primarului democrat. Explicația lui Alexandru Botnari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două străzi din Hâncești au fost numite în cinstea tatălui și a soacrei primarului democrat, Alexandru Botnari. Una dintre ele se numește Chiril Botnari, iar cealaltă – Nadejda Odobescu. Edilul spune că cei doi au avut merite deosebite pentru oraș, tatăl său decedat deținând funcția de arhitect pe parcursul mai multor ani, iar soacră sa fiind mult timp director de școală. La fel, acesta susține că decizia a fost luată de consilierii locali.

Strada Chiril Botnari a apărut în Hâncești, în urma unei decizii adoptate de consiliul local, după ce a fost inaugurată o nouă porțiune de drum construit în totalitate anul trecut. Tot atunci a fost luată și decizia ca strada să fie numită în cinstea tatălui primarului.

Majoritatea orășenilor însă habar nu au despre existența străzilor, dar și despre rolul rudelor primarului în dezvoltarea orașului Hâncești.

„Tatăl meu a fost inginer constructor toată viața. Și foarte multe clădiri în oraș care au fost construite, aceeași fabrică de vin, aceleași blocuri locative din centrul orașului sunt construite de dumnealui. Și mulți alți oameni îl cunosc destul de bine. Să vă explice consilierii a cui a fost decizia, care eu nu am avut nicio atribuție”, a declarat primarul de Hâncești, Alexandru Botnari, pentru TV8.

Cât ține de soacra sa, care mai este încă în viață, edilul de Hâncești susține că „Nadejda Odobescu a fost director de școală, de liceu, 40 de ani numai în funcția de director, dar a lucrat în această școală cinzeci și ceva de ani. „Este profesoară de engleză, este om emerit al Republicii Moldova”, a mai spus Botnari.

Primarul a spus că, deocamdată, pe aceste străzi nu au fost afișate plăcuțe cu numele celor două personalități din lipsă de bani. Alexandru Botnari deține funcția de primar din anul 2003, iar de 9 ani ani este membru PD.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...