Oamenii legii au dat start campaniei „Eu iubesc viața, spun drogurilor NU”, menită să prevină consumul printre tineri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Direcția de Poliție a municipiului Chișinău de comun cu Asociația Obștească „Didactica Aplicată”, Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată și Asociația Obștească „Inițiativa Pozitivă” a dat start campaniei de sensibilizare a tinerilor „Eu iubesc viața, spun drogurilor NU”. Scopul campaniei este prevenirea consumului de stupefiante și informarea asupra riscurilor pe care acesta le implică.

Ideea de la care s-a pornit în realizarea acestei campanii este aceea potrivit căreia e necesară cunoașterea efectelor și a urmărilor pe care le are consumul de droguri. Dacă pentru foarte multe persoane drogurile au la început un efect „benefic”, de stimulare a plăcerii, a curiozității, a voluptății, de îndepărtare a durerii, a fricii sau a oboselii, în scurt timp se ajunge la transformarea în coșmar a acestei încercări de evadare.

Obiectivul general al campaniei este conștientizarea și implicarea întregii populații, în special a copiilor și tinerilor, în campania de prevenire a consumului de droguri, universale, selective si indicate, în scopul întăririi influenței factorilor de protecție și al reducerii factorilor de risc.

În acest sens, astăzi, copiii claselor VII-XII ale Liceului Teoretic „Petru Rareș” situat pe str. N. Costin, 63, mun. Chișinău au fost instruiți privind impactul drogurilor asupra corpului și creierului, cum influențează drogurile asupra personalității.

Totodată, în cadrul activităților copiii și tinerii au fost informați despre posibilitatea participării la Concursul „Spune NU drogurilor”, desfășurat în cadrul Campaniei. Urmare a activităților au fost sensibilizați circa 500 de copii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...