Vor interacționa cu tineri din Europa și vor reprezinta Moldova la nivelul UE. 51 adolescenţi au devenit Tineri Ambasadori Europeni

IMG_7121 (1)

Întrunirea oficială a adolescenţilor selectaţi în cadrul inițiativei „Tinerii Ambasadori Europeni”, a avut loc la Chișinău, pe data de 2 noiembrie. Tinerii au fost salutaţi de către Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.

Evenimentul a inclus prezentări interactive despre parteneriatul Uniunea Europeană – Republica Moldova, proiectul regional de comunicare, finanţat de Uniunea Europeana „Vecinii UE east” și activitatea Tinerilor Ambasadori Europeni în Republica Moldova.

De asemenea, Tinerii Ambasadori Europeni care au activat pe parcursul anilor 2017-2018, au primit certificate pentru implicarea activă și contribuția acestora, înmânate de către Domnul Ambasador Peter Michalko.

Proiectul „Vecinii UE east”, care are drept scop contribuția pentru o mai bună înţelegere a valorilor şi idealurilor Uniunii Europene, a parteneriatului său cu Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova şi Ucraina prin implicarea activă a tinerilor în consolidarea relaţiilor dintre Uniunea Europeana şi ţările Parteneriatului Estic. Astfel, în iunie 2016 a fost lansată rețeaua „Tinerii Vecini Europeni” și inițiativa „Tinerii Ambasadori Europeni”, activitatea căreia este orientată spre promovarea cooperării și a parteneriatelor durabile între tinerii și organizațiile de tineret din Uniunea Europeană  și țările membre ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Rețeaua menţionată reprezintă în primul rând o platformă online care facilitează schimbul reciproc de idei și a informației despre Uniunea Europeană, precum și promovează implicarea tinerilor în acțiuni de sensibilizare și informare. Proiectul se concentrează asupra dialogului de la persoană la persoană, dar și organizează alte activități care se bazează pe cooperare, contribuind astfel la o mai bună înțelegere și percepție a Uniunii Europene și aprecierea relațiilor sale cu țările din Vecinătatea Estică.

Mai multe detalii puteți găsi pe EU Neigbours east și pe Facebook. 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente