Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.11.2018

Parlamentul a aprobat modificări la Legea privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Parlamentul a aprobat modificări la Legea privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului de Interne, a cărui funcție a trecut de la categoria corpului de ofițeri în cea de subofițeri, va putea accede în noua funcție păstrându-și gradul special de ofițer. Totodată, acesta își va păstra drepturile și garanțiile acumulate anterior, inclusiv salariale. Parlamentul a aprobat, în prima lectură, modificări la Legea privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Proiectul are drept scop modernizarea managementului resurselor umane, fluidizarea transferurilor interinstituționale de specialiști, fapt ce va contribui la delimitarea competențelor personalului de conducere (ofițeri) de personalul de execuție (subofițeri). Totodată, modificările propuse vor asigura protecția juridică și socială a personalului din subdiviziunile MAI.

Viziunea strategică privind inversarea piramidei posturilor în cadrul MAI prevede, inclusiv, reducerea numărului funcțiilor de ofițeri și creșterea celui de subofițeri. Diminuarea se va face treptat.

Pentru a intra în vigoare modificările legislative, Parlamentul urmează să voteze proiectul și în lectura a doua, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus