/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Străzi în cinstea rudelor primarului. Două străzi din Hâncești poartă numele tatălui și soacrei primarului orașului, Alexandru Botnari

missing
05 noiembrie 2018, ora 18:30

Ne aflăm pe strada care poartă numele lui Chiril Botnari, aici este mai mult o zonă industrială și nu veți anterior în această regiune nu era nici măcar carosabil, drumul a fost construit în totalitate anul trecut. Tot atunci a fost luată decizia ca strada să fie numită în cinstea tatălui primarului. Chiar și așa, până astăzi unii localnici nu cunosc care este numele străzii”, Sergiu Niculiță, reporter TV8.

Cunoașteți unde se află strada Chiril Botnari. – Nu…nu, nu, nu. Nu cunosc.

Strada Chiril Botnari, unde se află? Chiril Botnaru…mi se pare că în partea cealaltă, lângă tehnicum”.

Cum putem noi găsi strada Chiril Botnari. Iată e asta, dus în colo”.

Strada Chiril Botnari a aparut în Hâncești, în urma unei decizii adoptate de consiliul local, după ce a fost inaugurată o nouă porțiune de drum.

„Eu nu prea cunosc străzile, dar Botnari? Liuda tu?…Chiril Botnari, da? Dar știți cine este Chiril Botnari? Nu. Nu știu”.

„Noi nu-l știm pe dânsul pentru că el nu-i din Hâncești cu ce a meritat el o stradă în numele lui, cum credeți? Nu știu. Poate că fiul său e primar”.

Tatăl meu a fost inginer constructor toată viața. Și foarte multe clădiri în oraș care au fost construite, aceeași fabrică de vin, aceleași blocuri locative din centrul orașului sunt construite de dumnealui. Și mulți alți oameni îl cunosc destul de bine. Să vă explice consilierii a cui a fost decizia, care eu nu am avut nicio atribuție”, Alexandru Botnari, primar de Hâncești.

Nu doar tatăl primarului are o stradă în Hâncești, ci și soacra acestuia – Nadejda Odobescu.

Doamna Odobescu a fost director de școală, de liceu, 40 de ani numai în funcția de director, dar a luat în această școală cinzeci și ceva de ani. Este profesoară de engleză, este om emerit al Republicii Moldova”, Alexandru Botnari, primar de Hâncești.

Puțini orășeni însă au putut să ne spună cine este Nadejda Odobescu și care a fost rolul ei asupra dezvoltării localității.

„Directoare a lucrat mulți ani și primarul din oraș e ginerele ei. Și poate și meritele una și una e legat și cu chestiile acestea”.

Dar ați auzit despre aceste străzi? Nu, Nu, Nu, prima dată. Dar cine sunt Chiril Botnari și Nadejda Odobescu? Chiril Botnari e Primarul…Sau tatăl lui? A da, el e Alexandru. Dar Nadejda din păcate nu vă pot spune”.

Chiril Botnari…primarul nostru, dar Nadejda Odobescu este mama soției lui”.

Primarul a spus că, deocamdată, pe aceste străzi nu au fost afișate plăcuțe cu numele celor două personalități din lipsă de bani. Alexandru Botnari deține funcția de primar din anul 2003, iar de 9 ani ani este membru PD.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram