/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Angajatele unui spital din Chișinău, filmate cum refuză să ajute un pacient în stare gravă, au fost concediate

missing
05 noiembrie 2018, ora 18:13

Ambele infirmiere vizate în scandal au fost eliberate din funcție conform articolului 86 litera b din Codul Muncii în care se stipulează clar că pentru orice încălcare gravă, chiar și o singură dată, a obligațiunilor de muncă, este admisă eliberarea”, Olga Sturhetcaia, purtătoarea de cuvânt spitalului nr. 2.

Incidentul a avut loc joia trecută, în secția chirurgie septică a spitalului “Sfântul Arhanghel Mihail” din capitală. Din imagini se vede cum un bărbat se apropie de infirmiere și cere ca acestea să ajute un pacient în stare gravă, care nu se poate deplasa independent la baie și a murdărit lenjeria de pat. Deși le-a chemat de trei ori, femeile au refuzat să-și îndeplinească munca într-un mod agresiv. A doua zi, femeile au fost chemate să dea explicații. Potrivit administrației spitalului, pe parcursul anilor, alte plângeri pe numele celor două angajate nu au fost înregistrate.

Reporter: Diana Popa

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram