Dar mașina ta este pregătită pentru iarnă? Ia un credit rapid și condu în siguranță

shutterstock_504230746
Foto: Praktiker

Vremea se răcește pe zi ce trece. În curând ne-am putea trezi cu timp ploios, iar în scurt timp iarna se va instala pe deplin, odată cu zăpada. Iar dacă pe noi ne așteaptă deja cizmele și îmbrăcămintea călduroasă, nu trebuie să uităm de mașină, care trebuie și ea echipată corespunzător. Costul unor pneuri noi e arzător, iată de ce un credit rapid online îți va fi de folos în caz de vreme schimbătoa

#Fii pe roți iarna cu pneuri corespunzătoare

Anterior, legislația spunea că pneurile de vară trebuie schimbate pe cele de iarnă începând cu 1 decembrie până pe 1 martie. Acum însă, Regulamentul Circulației Rutiere spune că acestea trebuie schimbate în funcție de vremea de afară. Regulamentul nu indică un termen fix în acest sens. Așa că, dacă mâine se așterne un strat de zăpadă, atunci trebuie neapărat ca mașina ta să fie echipată cu anvelope de iarnă.

Prețul anvelopelor variază în funcție de producător și de modelul corespunzător autoturismului pe care-l conduci. Potrivit comercianților specializați în vinderea anvelopelor, prețul unui cauciuc de iarnă pornește de la suma de aproximativ 420 lei. Acesta fiind cel mai ieftin, în timp ce opțiunile cele mai scumpe de anvelope ajung la un preț de peste 6000 de lei/buc.

Chiar dacă prețul ți se pare unul pipărat, nu uita că siguranța trebuie să stea în capul mesei. Indiferent de calitățile de șofer pe care le ai, drumul ascunde zeci de provocări, pe care ești impus să le depășești cu brio. Iar cauciucurile bune te vor ajuta în acest sens. Dacă tot spuneam de cost, o soluție de compromis pentru buzunarul tău ar fi alegerea unui împrumut de bani online. Este o procedură simplă, pe care o poți face utilizând orice dispozitiv conectat la rețeaua de internet.

Un credit rapid online îl poți obține fără mult efort. Mai nou, ai libertatea să aplici pentru un împrumut online, într-un timp scurt și cu oferte prietenoase pentru tine.

#Pneurile cu o clasă energetică superioară reduc cu până la 9% consumul de carburanți

Atenție la alegerea cauciucurilor. Specialiștii menționează că pneurile din clasa A au o aderență mai bună pe carosabilul umed. Totodată acestea permit reducerea consumului de carburanți cu până la 9%. Deci, mai mulți bani pe anvelope, mai puțini pe benzină sau motorină. De asemenea se elimină mai puține gaze în atmosferă, factor extrem de important. Un pas înainte împotriva poluării mediului ambiant.

Conform normelor europene, fiecare pneu trebuie să aibă etichetă energetică. Aceste condiții au fost preluate și de către țara noastră.

În funcție de modelul mașinii, costul pentru montarea și balansarea anvelopelor este între 100 și 200 lei.

#Amenzi usturătoare pentru șoferii ce nu se conformează vremii

Dacă tot amâni echiparea mașinii cu pneuri de iarnă, să știi că pe lângă riscul unui accident, mai ești supus și altor pericole. De această dată vorbim de agenții de patrulare, care vor împărți amenzi usturătoare șoferilor care nu și-au pregătit mașina corespunzător, în caz că iarna a apărut pe neprins de veste. Astfel șoferii care nu-și vor echipa autovehiculele cu anvelope de iarnă în condiții climaterice nefavorabile riscă amendă de până la 1500 lei (18-30 u.c.), pentru persoane fizice, iar între 4.500 – 6.000 lei (90-120 u.c.) vor scoate din buzunar persoanele juridice.

În cel de-al doilea caz vei putea accesa un credit rapid și vei putea achita amenda, însă în primul finalul ar putea fi mult mai tragic. Fii în siguranță mereu, indiferent de vremea de afară. Începe să-ți echipezi mașina chiar de azi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente