Nume
Parola
Vizualizări: 1182
Ministrul Vasile Bîtca a efectuat o vizită la șantierul de construcție a locuințelor sociale din raionul Soroca
19 Martie 2015 — Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a întreprins astăzi, o vizită de documentare la șantierul de construcție a locuințelor sociale din raionul Soroca. Motivul vizitei a fost inspectarea la fața locului a blocului în construcție. Ministrul s-a interesat de dinamica efectuării lucrărilor și respectarea graficului de execuție a lucrărilor.

Astfel, reprezentantul antreprenorului general a menționat că la etapa actuală sunt efectuate lucrări interioare în proporție de 60%, inclusiv rețele interioare, electricitate, rețele de gaz, etc. De asemenea, acesta a comunicat că până la finalizarea blocului va fi amenajată și curtea exterioară a blocului cu teren de joacă pentru copii.

Ministrul a spus că este mulțumit de mersul lucrărilor și s-a adresat constructorilor să respecte graficul de execuție a lucrărilor pentru a finaliza în termenii stabiliți construcția blocului și pentru a transmite locuințele în gestiunea autorităților publice locale.

“Anul acesta va fi finalizată construcția locuințelor sociale din or. Soroca. Continuăm conform graficului lucrările pe Șantierele din raioanele Hîncești, Sîngerei și Briceni. Sperăm că până la finele acestui an beneficiarii vor putea să își primească cheile” a subliniat ministrul Vasile Bîtca.

Amintim, proiectul “Construcția locuințelor sociale pentru păturile socialmente vulnerabile” este finanțat în proporție de 65% de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și 35% fiind contribuția Republicii Moldova. De asemenea, proiectul se realizează de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor cu sprijinul Consiliului raional Soroca, care contribuie cu un aport nefinanciar, precum construcția nefinalizată, terenul și documentația de proiect.

Beneficiari de locuințe sociale pot fi persoanele cu dizabilități, familiile cu mulți copii, familiile tinere cu venituri mici sau în care cel puțin un membru este angajat al instituțiilor bugetare din domeniul educației, medicinii, asistenței sociale din localitate.

19 martie 2015
Serviciul de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Autor: Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor

Toate comunicatele de presă ale aceluiaşi autor
Toate comunicatele din categoria curentă