Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Evadare eșuată pentru patru deținuți…

Evadare eșuată pentru patru deținuți din Penitenciarul nr.4 din Cricova

Angajații Penitenciarului nr.4 din Cricova au curmat tentativa de evadare a patru deținuți, care s-a întâmplat în seara zilei de ieri, 16 august curent, la ora 23:30.

Deținând informații operative precum că aceștia pregătesc planul unei evadări în grup, angajații Serviciului regim şi supraveghere în comun cu cei ai Serviciului securitate din cadrul Penitenciarului nr.4 – Cricova au surprins momentul pregătirii deținuților pentru evadare. În urma unor măsuri speciale de investigații, s-a stabilit că aceștia urmau să evadeze prin zona de producere a penitenciarului, pregătindu-și din timp unelte necesare pentru a deteriora o placă din metal, care bloca un tub de canalizare nefuncțional.

Datorită acestei informații, deținuții cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, au fost reținuți.

Privind săvârşirea tentativei infracţiunii de evadare, au fost sesizați colaboratorii Inspectoratului de poliţie din sectorul Râșcani al capitalei, care urmează să cerceteze cazul în condițiile legii penale, inclusiv și în vederea stabilirii intenţiilor concrete ale deţinuților respectivi.

Ulterior, în urma verificării numerice a deținuților, nu au fost înregistrate devieri de la prezenţa acestora.

În cazul în care va fi stabilită vinovăţia acestora, ei riscă să fie condamnați suplimentar la încă 3 ani de detenție, pentru tentativa de evadare din locurile de deținere.