01:16:49 19.04.2024
Stiri

Merele moldovenești ajung pe masa consumatorilor din Arabia Saudită. Primul lot de mere păstrate la Sângerei va fi exportat săptămâna viitoare

Economie 03.11.2018 15:02 Vizualizări5003 Autor: Ziarul National
Merele moldovenești ajung pe masa consumatorilor din Arabia Saudită. Primul lot de mere păstrate la Sângerei va fi exportat săptămâna viitoare


Parcul Agro-industrial din Sângerei va exporta, săptămâna viitoare, primul lot de mere în Arabia Saudită. Acest lucru a devenit posibil după ce anul trecut, cu suportul Uniunii Europene, pe teritoriul parcului a fost deschis un frigider și o linie de sortare a fructelor.

Întreprinderea a fost deschisă în cadrul proiectului „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei rețele agricole transfrontaliere” și este amplasată pe un teren de 1,58 de hectare.

Aici funcționează un frigider cu o capacitate de 1 600 de tone, destinat păstrării fructelor și legumelor și o linie de sortare. În prezent, șase producători agricoli din cinci raioane îşi păstrează aici merele şi prunele.

Pe teritoriul întreprinderii activează și un centru de instruire pentru producătorii agricoli. Aceștia pot beneficia de consultanță și cursuri pentru implementarea tehnologiilor europene de păstrare, sortare şi ambalare a producţiei agricole.

Proiectul „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei rețele agricole transfrontaliere”, în valoare de 2,4 milioane de euro, este implementat în comun cu partenerii din România și Ucraina, în scopul creșterii productivității și competitivității sectorului agricol.

Acesta mai prevede crearea unei piețe online pentru promovarea produselor agricole realizate în zona transfrontalieră. De asemenea, printre obiectivele proiectului se numără adaptarea calității produselor la standardele internaționale și continuarea dezvoltării serviciilor de sortare, congelare și depozitare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md